Bu haber kez okundu.

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın Vekilliği Düşürüldü
banner229

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın vekilliği TBMM Genel Kurulu'nda düşürüldü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Besime Konca'nın milletvekilliği hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu gerekçesiyle düşürüldü.

Konca ile ilgili olarak Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda okundu. Genel Kurul'da okunmasından sonra Konca'nın milletvekilliği düştü. Konca hakkında 2.5 yıl kesinleşmiş mahkeme kararı bulunuyor.

Konca'nın milletvekilliği düşürülmesiyle beraber HDP'nin milletvekili sayısı 54'e düştü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt  milletvekili. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde HDP Siirt milletvekili olarak meclise girdi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Meclisi Üyesi olarak MYK'da görev alan Konca, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Siirt ikinci sıra milletvekili adayı gösterilerek  milletvekili seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.