Bu haber kez okundu.

HDP, MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANITTI
banner229
HDP, Siirt'te 1 Kasım seçimlerinin startını düzenlediği aday tanıtım toplantısı ile verdi.
Kızlar Tepe'sinde düzenlenen toplantıya, HDP Siirt Milletvekili ve adayı Kadri Yıldırım, HDP Siirt Milletvekili adayları Besime Konca, Fatih Dalgalı, HDP İl Başkanı Abdullah Çetin, DBP il eş başkanları, Siirt Belediye eş başkanları Tuncer Bakırhan, Belkısa Beştaş Epözdemir, ve parti yöneticileri katıldı.
Toplantıda konuşan HDP Siirt Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Siirt'i temsil etmek üzere burada bulunduklarını kaydederek, "O yüzden diyorum ki hepimiz Siirtliyiz ve Siirt'i birlikte yönetmeliyiz. Son günlerde özellikle geniş tutuklama ve baskılara neden olan özyönetim ifadesinin altını çizmekte yarar var. Özyönetim, hakların bir birinden ayrılması, parçalanması, bölünmesi değil, tam tersine halkaların bütünleşip birleşmesini öngörüyor.
Siirt üzerinden hareket edecek olursak, Siirt Belediye eş başkanlarımızı nasıl ki Siirtliler kendi özgür iradesi ile seçtiyse biz diyoruz ki Siirt'teki valiyi de Siirtliler seçsin, Eruh, Pervari, Kurtalan ve Baykan'daki kaymakamı da bu ilçelerimizin sakinleri kendi özgür iradeleri ile seçsin. Bundan korkulacak bir şey yok. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Yani Siirtlinin kendi valisini kendi özgür iradesi ile oyları ile seçmesi kadar doğal bir şey yok. Yani bundan korkmayalım, endişe duymayalım" dedi.
Ardından konuşan HDP Siirt Milletvekili Adayı Besime Konca, "Bu seçimlerde burada sadece partileri yarıştırmak, sadece adayları yarıştırmak olmadığını düşünüyorum. Bunu yapacağız, formalite, işleyiş olarak bu bize dayatılıyor.
Ancak 1 Kasım seçimlerini Cumhuriyet tarihinin gerçekliğini, Cumhuriyete tarihin sürecini bir bütün olarak bir noktaya getirecek bir seçim olarak düşünüyorum" dedi.
Siirtli olmanın kendisi açısından çok önemli olduğunu ifade eden HDP Siirt Milletvekili adayı Fatih Dalgalı'da "Siirt'in kozmopolit yapısı içinde olmak, HDP'nin bütün renklerini taşımak gibidir. Biz kavramının tam anlamıyla yansıtıldığı bir kent olan Siirt, çok kültürlülüğü ve çok renkliliği olan bir kenttir.
Kentimiz bu özelliği ile her zaman beni cezp etmiştir. Hakların burada kardeşçe yaşaması anlamlıdır. Bu kardeşliğin barış içerisinde ve demokratik bir şekilde özgür yarınlara taşınması için elimden gelini yapacağım" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtTanıtımHdpAday
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HAKTAN 9 yıl önce

kardeşlikten bahsediyorsun, neyin kardeşliği 6-7 ekim olaylarını yaşadık, bumudur kardeşlik, her taraf yağmalandı, 53 kişi yaşamını yitirdi, okullar, kamu binaları sağlık ocakları, esnafın ekmek tekneleri dükkanları yakıldı, bumudur kardeşlik, lütfen milleti aldatmayın, bizleri yöneten yerel yöneticiler ne yapıyor, 6-7 ekim olaylarında yanan kamu ve esnaf dükkanlarını söndürmedi ben böyle yerel yöneticilere güvenmiyorum, bizler bizi yöneten tc.den ve validen memnunuz ve asla bizler seçilmiş vali istemiyoruz.