Bu haber kez okundu.

Gazeteci-Yazar, Hemşerimiz Tecelli Sercan Sirma, Antalya İlinden CHP’den Aday Adayı Oldu
banner229

Siirt - Pervari doğumlu hemşehrimiz, Gazeteci Yazar Tecelli Sercan Sırma Antalya ilinden Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı oldu.

Sırma yaptığı açıklamada; "24 Haziran’da yapılacak olan Milletvekilli seçimlerinde CHP çatısı altında aday adayı olduğunu açıkladı.

Sırma, CHP’nin toplumun tüm kesimlerini kucaklayacağını, sorunların demokratik ve hukuk zemininde çöüzleceğine inandığını ifade ederek, güçlü, istikrarlı bir Türkiye için hep birlikte daha çok çalışacaklarını belitti.

Sırma, ülkemizin aydınlık geleceği, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ve barış ikliminin egemen kılınacağı bir Türkiye için yürüttüğüm mücadeleyi bundan böyle CHP çatısı altında sürdürmek için milletvekili aday adayı oldum.diyerek sözlerini tamamladı.

TECELLİ SIRMA KİMDİR? DETAYLI BİYOGRAFİSİ

Gazeteci-Yazar Tecelli Sercan SIRMA: 1956 yılında Siirt’in Pervari ilçesinde doğdu. Hatay, Siirt, Eskişehir illerinde “İlçe Tarım Müdürlüklerinde” çalıştı. 1981’de sürgüne gittiği Ekişehir’de görevinden ayrılıp özel sektöre geçti. Mesleği ile ilgili ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Sovyet Federasyonu’na bağlı bir çok ülkede fuar, seminer ve toplantılara katıldı. İngiltere’de dil eğitimi gördü. Yurtiçinde bildiriler sundu. Antalya Sanatçılar Derneği kurucularından olan ve bir dönem Ansan Başkanlığı’nı da yürüten Yazar Tecelli Sercan Sırma, gazete ve dergilere makaleler yazdı.

Türk Edebiyatı’na öykü alanında çok değerli eserler verdi ve altı öykü kitabı yayımlandı. TV için belgesel hazırladı. Sırma, çok uluslu, Türk-İngiliz-0rtaklı petrol şirketinin Irak ülke müdürü olarak yurtdışında uzun süre çalıştı. Çok iyi bir derecede ingilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen yazar, evli ve iki kız çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.