Bu haber kez okundu.

CHP Siirt İl Başkanlığına Nevaf Bilek Yeniden Seçildi
banner229

Cumhuriyet Halk Partisi Siirt İl Başkanlığı 37. Kongresi yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Nevaf Bilek yeniden CHP Siirt İl Başkanlığına getirildi.

Bir Düğün Salonunda yapılan kongrede divan başkanlığına eski Aydın Milletvekili Prof.Dr.Metin Lütfü Bayar getirildi. Divanın oluşturulmasının ardından kongreye katılan davetliler tanıtıldı.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu,Milletvekili  Ali Özcan ,yüksek disiplin kurulu üyesi Saniye Bulut ile çevre illerin CHP teşkilatlarından gelen davetlilerin yanı sıra HDP, İyi ve SP Siirt il teşkilatları da kongrede temsil edildi.

İstanbul SİDER Başkanı Nimet Aytekin, Yalova SİDER Başkanı Vedat Babaoğlu ile Yalova Oto Galericiler Derneği Başkanı Yusuf Nergiz de kongreye katılan isimlerin arasındaydı.

Yönetim kurulunun faaliyet raporunda dönem boyunca yapılan çalışmalar anlatıldı ve parti il başkanlığının gelir ve giderinin 291 bin TL olduğu belirtildi. Yönetim kurulunun aklanmasının ardından konuşmalara geçildi.

Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar yaptığı konuşmada toplumumuzun gözetim toplumu haline geldiğini ve artık bireylerin sosyal medya üzerinden yaptıkları yazışmaların denetlenebildiğini belirterek bunu uygun görmediklerini söyledi.

Gelir dağılımı ve eşitsizlik sorunu olduğuna değinen Prof. Dr. Baydar, vatandaşların geleceğe güvenle bakmaya ihtiyaç duyduklarını belirtti. Prof. Dr. Baydar Suriye ve Iraktaki Türkler konusunda en az Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki Türkler kadar hassas olmamız gerektiğini ifade etti.

Milletvekili Vecdi Gündoğdu da yaptığı konuşmada ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik  duruma ve tarımın sorunlarına duruma değindi.

Son 17 yıldır çiftçilerin borçlu duruma düşürüldüğünü ve borç miktarının eski parayla 150 trilyona yükseldiğini iddia eden Gönül, ülkemiz saman ithal eder hale geldiğini ifade etti.

Barış aktivisti Ekrem Bilek’te yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatmadan önce Erzurum’a geçerek Kürtlerin desteğini aldığını belirtti. Dr.Bilek CHP’nin Kürt sorunu konusunda inisiyatif alması gerektiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Nevaf Bilek’te yaptığı konuşmada ilimizin sorunlarına değindi.Siirt’te fıstığın önemine değinen ve bu konuda Vali Nuri Okutan’dan bu yana ciddi bir çalışma yapılmadığını belirten Bilek gayri safi milli hasılaya da değindi.

Gayrisafi milli hasılada Siirt’in Rize’nin onda biri kadar pay aldığını söyleyen Bilek “Gayrisafi milli hasılada ilimizin durumu meydanda. Biz gayri safi milli hasılada sondan üçüncü il durumundayız.” Dedi.

Bilek duble yolun tamamlanmamasını ve  Ilısu Baraj gölü nedeniyle  yolları suyun altında kalan Bağgöze vadisi köylerine yeni yol yapılmamasını eleştirdi.

Konuşmaların ardından tek liste haline seçimlere gidildi.Nevaf Bilek yönetimindeki liste tekrar görev başına getirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ABDULLAH 4 yıl önce

HANİ YÖNETİM CHP VARMI SİİTR te bu güne kadar hiç bir faliyetini görmedik kendine oy vermiyen parti

Avatar
mesut 4 yıl önce

gazeteci bey yönetim listesinide yayınlasaydınız