Bu haber kez okundu.

CHP Heyeti Siirt'te
banner229

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil'den oluşan heyet, CHP İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Nevaf Bilek ve  partililerle görüştü.

CHP Meclisi Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Tüm, başkanlığında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt’te gelen CHP heyeti, CHP Siirt İl Parti binasında teşkilatla görüştü.

Tüm, toplantıda, Güneydoğu’da eksiklikleri olduğunu ve bundan sonra o eksiklikleri gidermek için tüm Türkiye’de olduğu gibi CHP Milletvekilerin seferber olarak Güneydoğunun tüm ilerine heyetler halinde ziyaretler düzenlediklerini belirtti.

Bölgede yaşanan olayları doğru kabul etmediklerini söyleyen Tüm, şöyle konuştu:“Bu ülke bizim burada ölen çocuklar bizim, artık Vatan Millet Sakarya kimse yutmuyor. Bu ülkede ölen çocuklar yoksul aile çocuklarıdır. Bu ülke bizim bu çocuklar bizim bu sorun bizim iç sorunumuzdur. Bunu bir birimizi öldürerek ve bir birimizi yok ederek olmaz. bir birimizi var etmeliyiz.

Buda sevgiden, insan haklarından ve eşit yurttaşlıktan geçer. Bu topraklarda bizler yüz yıllardır birlikte yaşıyoruz. Bu ülkenin insanlarıyız ve bu sorun bizim sorunumuzdur. Bu sorunu çözmek durumundayız. Bu sorunu yok sayarak değil bu sorun var ve bu sorunun adını koyuyoruz. Bunu da güvenlik önlemleriyle değil. 30-35 yıldan beri bu sorun devam ediyor en az 50 bin insanımız burada öldü ve şuan 7 Hazirandan sonra tekrardan kan akmaya başladı yüzlerce ocak söndü. 13-14 yaşındaki çocuklar öldürülüyor. Bundan gerçekten parti olarak son derce rahatsızlık duyuyoruz. Her birimde bunu dile getiriyoruz.”

Tatlıdil, burada yaptığı açıklamada, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler öncesinde bölgeye çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bir gazetecinin CHP'nin yerel seçimde ittifak yapıp yapmayacağı sorusu üzerine Tatlıdil, şöyle konuştu: - Yerel seçimde parti ittifakı yok "Genel Başkanımız ve parti sözcümüz de dile getirdi. Biz yukarıda bir ittifak, ne İYİ Parti'yle ne HDP'yle ne de başka bir partiyle düşünmüyoruz.

Biz göstereceğimiz adaylarla, o adayları toplumun bütün kesimlerinin oy verebileceği nitelikli, donanımlı adaylarla tabanda bir ittifak, yani 'Toplum İttifakı' adı altında bu seçimlere gideceğiz. Onun dışında yerel seçimlerde belediye başkanları üzerinde bir ittifak yapmak gayet zor yani.

Çünkü hangi adaya, 'Geri dön.' diyebilirsiniz ama biz göstereceğimiz adaylarla ve değerlendirmelerimizle halkın benimsediği en doğru adayı bularak teveccüh kazanan insanları yerel yönetimlerde aday göstermeyi düşünüyoruz."

Anahtar Kelimeler:
SiirtZiyaretChp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 6 yıl önce

eski fotoğrafları kulanmışlar katılan sadece 10 kişi

Avatar
siirtli çaycı 5 yıl önce

şimdiye kadar neredeydiniz sayın kıldaroğlu ssk nın hala eski hesabın veremediki ya şimdi neyin peşinde kenara çekilsin oturup reis babaya duaetsin