Bu haber kez okundu.

Başbakan Binali Yıldırım: "Siirt Havalimanını 15 Ağustos'ta Açıyoruz"
banner229

Başbakan Binali Yıldırım, Siirt'te vatandaşlara seslendi. Yıldırım Siirt halkına müjdeleri sıraladı; "Siirt bakır işleme fabrikası kuruluyor. 5 Milyar TL'lik yatırım yapılacak, 5 bin kişi istihdam edilecek. Siirt her şeyin en güzeline layık, Siirt'e 5 tane hastane yaptık. Şimdi Eruh'a da hastane yapıyoruz" dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İPİ YURTDIŞINDADIR"

"Terör örgütlerinin ipi yurt dışındadır, bunlar öldürmekten, kandan, zulümden başka bir şey bilmezler"

Bizim sorunumuz PKK'yı milletle aramızdan çıkartmak. Bunu çıkarttık elhamdulillah. Bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da Siirt'in geciken hizmetlerini yavaş yavaş yapıyoruz. Devlet ile millet arasındaki mesafeyi kaldırdık. Dağa çıkışlar bitti. Yavrularımız dağa değil geleceğe bakıyor. Çünkü dağda gözyaşı var. Yolları tünelleri bombalayanlar iş makinalarını yakanlar, çalışanları kaçıranlar bunlar değil mi? Bu alçak örgüt en büyük zararı kime verdi? Evlatlarımızı katil yapanlar, kalem tutması gerekn ellere silah verenlerden hesap sorma vakti geldi mi?

24 Haziran'da bunların hak ettiği dersi verecekmiyiz? PKK denen proje örgütün, bölücü örgütün Kürtler diye bir sorunu yok. Sorun ne biliyor musunuz? Kürtlerin de Türklerin de bu milletin PKK, FETÖ gibi bir sorunu var. Bu sorunu kökünden çözmek için gereken neyse yapıyoruz.

Terörü bu milletin gündeminden çıkaracağız dedim. And olsun ki bugün terör Türkiye'nin gündeminden çıkmıştır. Bu örgütler proje örgütüdür, bunların ipi dışardadır. 16 yıl boyunca insanı yaşatki devlet yaşasın dedik. Hizmet ve kalkınma siyasetini benimsedik.

Halkı vatandaşları isyana çağırmadık, çukur siyasetiyle şehirleri yakıp yıkmadık. Arkasında 16 yaşındaki Yasin Börü'yü katledenler gibi acı ve gözyaşı bırakmadık. İnsanımıza korku değil, ümit verdik.

"KUDÜS'ÜN YANINDAYIZ"

"Değerli kardeşlerim, sevgili Siirtliler, biz bugün de atalarımızın izindeyiz, Kudüs'ün yanınıdayız, Filistin'in yanınıdayız. Bugün aynı coğrafyada zulüm var, şehit edilen çocuklar, yaşlılar var. Bütün bunların karşısında Siirtli kardeşlerim ecdadımızdan Selehaddin Eyyübi'den devraldığımız mirası yerine getiren bir Türkiye var. Mazlumların sesi, Kimsesizlerin kimi Türkiye var, Recep Tayyip Erdoğan var."

"İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN DEDİK"

"Tarihte olduğu birlikte hareket etmeye devam edeceğiz, Selahaddin Eyyübi'nin, Abdulhamid Han'ın torunları olarak zalimleri karşısında dimdik duracağız. Biz 16 yıl boyunca insanı yaşat ki devlet yaşasın dedik, hizmet ve kalkınma siyasetini benimsedik. Çukur siyasetini benimsemedik, şehirleri yakıp, yıkmadık.

"5 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK"

"Siirt 15 sene önce ihracat yapmıyordu, Siirt geçen sene 28 milyon dolar ihracat yaptı. Siirt bakır işleme fabrikası kuruluyor. 5 Milyar TL'lik yatırım yapılacak, 5 bin kişi istihdam edilecek. Siirt her şeyin en güzeline layık, Siirt'e 5 tane hastane yaptık. Şimdi Eruh'a da hastane yapıyoruz.

Değerli kardeşlerim Siirt gibi bir ilimizde ne kadar ambulans vardı? 1 tane vardı sadece, o da çalışmıyordu. Sık sık arıza yapıyordu, 43 tane var, 43 tane. Siirt'in içme suyu problemini de çözdük. Siirt'e 15 yılda 8 milyar lira yatırım yapmışız, helal olsun. Siirt daha fazlasını hak ediyor. AK Parti sorunları çözen partidir.

Siirt Üniversitesi'ne tıp fakültesi kurduk, hayırlı uğurlu olsun.

Siirt'in havalimanı var ama doğru dürüst çalışmıyor. Şimdi havalimanını tamamen yeniliyoruz, yaz kış her zaman uçak inişi olacak. 15 Ağustos'ta havalimanını açıyoruz, hayırlı uğurlu olsun.

Başbakan Yıldırım, Siirtlilerden, 9 Mart'ta, 15 Temmuz'da olduğu gibi 24 Haziran'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmalarını isteyerek, "Durmak yok, yola devam." ifadesini kullandı.

"Zaman, birlik zamanıdır"

Siirt-Eruh ve Siirt-Pervari yollarının 2019'da tamamen biteceğini dile getiren Yıldırım, Siirt-Kurtalan-Batman yolunun sıcak asfaltla kaplandığını, 26 kilometresi biten yolun kalan kısmının ihalesinin de yapıldığını belirtti. Yıldırım, OSB'den geçen ve 12 kilometre olan çevre yolunu karayolu ağına aldıklarına işaret etti.

Başbakan Yıldırım, Siirt'e hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini vurgulayarak, "Yeter ki birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun, bir olalım, beraber olalım, iri olalım, diri olalım, birlikte Türkiye olalım. Şimdi zaman, kucaklaşma zamanıdır. Şimdi zaman, birlik, beraberlik zamanıdır." ifadesini kullandı.

Ramazan'ın, Kadir Gecesi'nin, bayramın mübarek olmasını dileyen Yıldırım, 24 Haziran'ın ikinci bayram olacağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
karto kurtalan 6 yıl önce

sayın cumhurbaşkanımızın kurtalana verdiği havaalanı sözü ne olacak uçaklar inemez ki kezere çünkü ordaki fiziki yapı müsaade etmiyor ama buna engel olanlara sandıkta kurtalan halkı cevabını verecek

Avatar
SİİRTLİ Hüseyin 6 yıl önce

Bay ömer bulumaz büyük usta efsane mederatörün ?? ve kanal56 daki, Yasin beyle yaptığı söylesinde yasin haziranda açılacak demedimi zaten havaalanımız çalışıyordu yasin gelince kapandı ben tv kanalından bu söyleşiyi hatırlatıp yansız davransaydı ama ne hikmetse birçok kimse yazar çizer suya sabuna dokunmuyor aman ne olur ne olmaz ben köt olmayayım aman ben konuşmayayım aman ben yazmayayım neme lazım işte memleketin geldiği durum bu yüzden budur Allah böyle davrananlardan razı olmasın işlerini rast getirmesin ÖMER BEY umarım bu yorumumu yayınlama büyüklüğünü gösterirsin