Bu haber kez okundu.

 AK PARTİ SİİRT İL BAŞKANI ÇALAPKULU, VATANDAŞLARI UYARDI
banner229
AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, "Kesinlikle oy pusulasına 'evet' mührü haricinde bir işaretleme yapılması halinde o oyun iptali manasına gelir" dedi.
Çalapkulu yaptığı açıklamada, son zamanlarda partilerine oy verecek olan seçmenlerin kullanacağı oyların geçersiz sayılması için bazı sosyal medya hesapları üzerinden çeşitli yönlendirme girişimlerinin olduğunu söyledi.
AK Parti'ye verilecek oyların iptal edilmesi için sosyal medyadaki paylaşımların partileriyle ilişkilendirilmek istendiğine dikkati çeken Çalapkulu, "Özellikle AK Parti'ye oy verdikten sonra seçmenimizin, bazı partilerin amblemlerinin üzerine çarpı işaretinin konulması noktasında yönlendirilerek oyların iptal edilmesi düşünülüyor. Bu şark kurnazlığı geçen seçimde de denendi. Çok şükür seçmenlerimiz bu tür oyunlara gelmedi. Bu tür hesaplara fırsat vermeyelim, bu tür hesapları şikâyet edelim, kale almayalım" dedi.
Bütünlüğü bozacak şekilde yırtılmış veya koparılmış, üzerinde "evet" ya da "tercih" mührü dışında veya bu mühürler yerine herhangi bir işaretlemenin yapıldığı oy pusulalarının geçersiz sayılacağı uyarısında bulunan Çalapkulu, şunları kaydetti: "Kesinlikle ve kesinlikle seçmen tercihinin doğru bir şekilde yansıtılmamasını isteyen hesaplar bunlar. Bu maalesef partimizin adı kullanılarak da yapılıyor. Seçmenlerimizi bu konuda uyarmış olalım. Bilinçli bir seçmen tabanımız var elhamdülillah, yalnız her halükarda ulaşamadığımız insanlarımız olabilir. Onları da bu şekilde bilinçlendirmiş oluyoruz. Kesinlikle oy pusulasına 'evet' mührü haricinde bir işaretleme yapılması halinde o oyun iptali manasına gelir."
Çalapkulu, herhangi bir olumsuzluk durumunda vatandaşların kendilerine ulaşması gerektiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.