Bu haber kez okundu.

AK Parti Milletvekilleri Adayları Basınla Bir Araya Geldi
banner229
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt milletvekili adayı Yasin Aktay, AK Parti 'nin dünyanın her tarafından izlenen bir model olduğunu söyledi.
Aktay, beraberinde milletvekili adayları Haşim Taşkıran ve Ali İlbaş ile AK Parti Siirt İl Başkanlığı'nca ALGİDA CAFE'de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aktay, burada yaptığı konuşmada, dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirlerin AK Parti'nin ortaya koyduğu vizyonu kendi ülkelerine aktarmak istediğini belirtti.
AK Parti'nin Siirt'i önemsediğini kaydeden Aktay, genel başkan yardımcısının bu ilde aday gösterilmesinin de bunun örneği olduğunu dile getirdi.
Aktay, şöyle devam etti: "AK Parti'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak rahatlıkla ve gururla ifade edebilirim ki AK Parti dünyanın her tarafından izlenen bir modeldir. Misafir etmekte olduğumuz ve dünyanın çok farklı yerlerinden AK Parti modelini izlemek, ondan gereken bir takım dersleri almak, kendi ülkelerine bunun olumlu yansımalarını götürmek üzere beraber çalıştığımız onlarca ülke var. Hepsi de AK Parti'yi benimsemiş durumda, sadece ideolojik vizyondan bahsetmiyoruz.
AK Parti'nin başarısı, vizyon ortaya koyması, kalkınma ve demokratikleşme vizyonunu aynı anda beraber ortaya koyabilme performansı noktasında AK Parti ciddi bir model oluşturmuştur."
- "Biz yargıyı demokratikleştirdik derken...
" Bürokrasinin vesayet oluşturucu iradesini büyük ölçüde giderdiklerini aktaran Aktay, bununla mücadele etmenin aktif, dinamik bir siyaset gerektirdiğini kaydetti. "Sürekli olarak sahada ve teyakkuz içerisinde olmak gerekiyor. Biz o dikkati ve teyakkuzu göstereceğiz" diyen Aktay, "Vesayeti bitirdik darbeler artık olmayacak derken karşımıza yepyeni başka bir kılık içerisinde yeni vesayetçi sistemler çıktı. Biz yargıyı demokratikleştirdik derken demokratikleştirdiğimizi düşündüğümüz yargının içerisinde bambaşka bir örgüt peydahlandı. O bu sefer herkesin üzerine vesayet kurmaya kalkışmış oldu. 17 Aralık'ta yaşanan süreç yeni bir bürokratik direniştir. Daha doğrusu bürokrasinin içerisinde bürokrasiyi ele geçiren ve bunu gerekirse siyaset üzerinden vesayete dönüştürmeye çalışan bir darbe teşebbüsü olarak gördük ve bunun karşılığını verdik."
Teyakkuzlarının Türkiye 'yi birçok felaketten kurtardığını ifade eden Aktay, "Bürokrasinin içerisinde direnenler, devletin kendi yararı için direniyorsa biz ona eyvallah deriz, devlettin yararı ile siyasetçinin talepleri arasından bazen gerilimler olabilir. Siyasi ve bürokrasinin tabiatından kaynaklanan bir şeydir. O gerilimleri halkın lehine, Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması ve hayrı lehine ortadan kaldırmayı şimdiye kadar başardık" diye konuştu.
Aktay, daha sonra kitaplarını imzalayarak basın mensuplarına hediye etti.
Toplantıya milletvekili adaylarının yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve parti yöneticileri de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.