Bu haber kez okundu.

AK Parti Merkez İlçe ve 6 İlçe İçin Temayül Yoklaması Yapıldı
banner229

AK Parti Genel Merkezi tarafından Siirt’e bağlı 6 ilçe ve Merkez İlçe başkanının belirlenmesi amacıyla bugün temayül yoklaması yapıldı.

Kongre sürecine giren AK Parti’nin Siirt’in ilçe kongreleri öncesinde başkan adayları, temayül yoklaması ile belirlenecek.

AK Parti’nin Siirt’e bağlı 6 ilçe ve Merkez İlçe teşkilatında, bugün kurulan sandıklarda partililer, saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında, temayül yoklamasında oy kullandı.

Siirt İl Başkanlığı Konferans Salonu’nda başlanan temayül yoklamasında; İl ve ilçe ana kademe, kadın ve gençlik kolları üyeleri, disiplin ve hakem kurulu üyeleri, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ile il, ilçe ve belediye meclis üyeleri ve köy ve mahalle başkanları kimleri aday olarak görmek istediklerini belirleyecek.

Salona gelen delegeler, ilçeleri adına hazırlanan kabinlerde imza karşılığı oy kullandı

Temayül yoklamaları koordinatörü AK Parti 22. Dönem Kütahya Milletvekili ve eski Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur gözetiminde yapıldı. Abdullah Erdem Cantimur gözetiminde bugün saat 10.00’de Kurtalan, Pervari,Eruh ve Tillo, öğleden sonrada saat 14.00’da Baykan, Şirvan ve Merkez ilçe teşkilatının temayül yoklamaları gerçekleştirildi.

AK Parti 22. Dönem Kütahya Milletvekili ve eski Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur,  Temayül yoklamalarından çıkan sonuçların kamuoyu ile paylaşılmayacağını vurgulayarak, Bu bir ön seçim değil. Merkez yoklaması yöntemiyle adaylar belirlenecek. Temayül yoklamasının amacı bu çalışmalar sırasında genel merkeze bir fikir vermek. Yani teşkilat mensubu arkadaşların ne düşündüğünü bilmelerini sağlamak için bu yapılıyor.

Dolayısıyla bunun açıklanması olmayacak, kamuoyu ile paylaşılmayacak. Sadece bu komisyonun kararını verirken teşkilatımızın adaylar hakkında ne düşündüğünü belirlemek amacıyla yapıldığı için bu bilgi genel merkezimiz için önemli ve gerekli olduğunu belirten Cantimur, bir ön seçim gibi olmadığı için açıklanması bazı yanlış anlamalara neden olabiliyor. Temayül yoklamasında önde çıkan arkadaşımız aday gösterilmediği takdirde bu bazı spekülasyonları beraberinde getiriyor.

Temayül yoklamalarında önde olan arkadaşların mutlaka aday olacak diye bir durum söz konusu değil. Çünkü bu kriterlerden sadece bir tanesi. Diğer kriterler dikkate alınarak aday olarak açıklanmamışsa o zaman bazı tartışmalar gündeme geliyor. O nedenle açıklamayacağız ve burada da bir sayım yapılmayacak sayımlar genel merkezde yapılacak” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, partide hizmet veren herkesin ilçe başkanlığına aday olabileceğini belirterek, partimiz üyeleri, ilçe başkanı olarak görmek istedikleri isimleri yazıp oy kullandığını söyledi.

Temayül yoklaması sonrasında konuşan AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, “Değişim ve reform düsturu ve Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kadrolarımızı yenileyerek güçlenme hedefimizin ilkini 6 ilçe ve Merkez ilçemizin temayül yoklaması ile başlıyoruz.

 AK Partimize ve milletimize layık, hizmet aşkı ile yanan kadrolarla davamızın yolunda ilerleyeceğiz. İlçe kongrelerimizin tamamlanmasının ardından milletimizle partimizin arasındaki bağın kuvvetleneceğine inanıyorum. Temayül yoklamamız hayırlı olsun. Siirt  teşkilatları olarak büyük gayretler gösteren bir teşkilat olmamızdan dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun” ifadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet han 6 yıl önce

hayırlı olsun inşAllah kurtalan değişir çünkü şu an ki teşkilatla ak parti kurtalan da bitmiştir.çünkü Ak Parti olmuş aile şirketi gibi bu nedenle geç olmadan kesinlikle kurtalan değişmeli ki Ak Partimiz tekrardan şahlasın yükselsin inşAllah bütün ilçenin istediği ve beklediği bu değişliklik gerçekleşir.