Bu haber kez okundu.

AK Parti, ilçe ve Belde Belediye Başkan Aday Adayları İçin Temayül Yaptı
banner229

AK Parti Siirt Teşkilatı, ilçe ve belde Belediye Başkan Aday Adayları için temayül yoklaması yaptı.

Türgev Konferans Salonunda yapılan temayül yoklamasında ilçe ve belde delegeleri belediye başkan aday adaylığı için oy kullandı.

Türkiye'de ilk kez dijital olarak yapılan temayül yoklamasında Siirt Belediyesi için oy kullanılmadı

Türgev Konferans Salonunda sabah saat 10’da başlayan temayül yoklamasında ilk olarak Pervari ilçesi ve Beğendik Beldesinin temayülü yapıldı.

Temayül yoklamasında en rahat ilçelerimizden biri olan Pervari ilçemiz için aday adaylık başvurusu yapılmadığı için yapılan temayülde oy kullananların tamamının Pervari ilçesinin çehresini değiştiren mevcut Belediye Başkanı Tayyar Özcan lehine oylarını kullandığı gözlemlendi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Gençlik Kolları MKYK üyesi Hilal Duran ve AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu koordinesinde gerçekleşen temayül yoklamasında ilçe ve belde Belediye Başkanlığı Aday Adayı görmek istediklerine oy kullandılar. 

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu yaptığı açıklamada, İnternet üzerinden ilk kez temayül yoklamasının yapıldığını belirterek, yoklamanın direk Ak Parti Genel Merkezine aktarıldığını söyledi.

Çalapkulu, "İçinde meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulları, ilçe başkanları, mahalle temsilcilerden oluşan delegelerin Saat 10.00'da başlayan temayül yoklamamız 16.00'da son bulacak. Bu sene önceki yıllarla farklı olarak temayül dijital olarak yapılıyor. Temayülde bulunan 5 bilgisayar Genel Merkeze bağlı şekildedir. Temayül biter bitmez, genele merkezimiz sonuçları görebilecek. Sonuçlar hiçbir şekilde açıklanmadan Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Ciddi katılım gösteren delegelerimize teşekkür ederiz" dedi.

Temayül yoklamasında açıklama yapan Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Partide temayül yoklamaları tasarruf için elektronik sisteme geçildiğini söyledi. Aydın, açıklamasında şunları söyledi; Daha önceleri temayüllerde çeşitli spekülasyonlar oluyordu. Ama şimdi öyle değil, delegeler tamamen elektronik ortamda oylarını kullanacaklar ve aynı anda genel merkez tarafından görülecek. Bu sistemle kullanılan tüm oyları Sayın Cumhurbaşkanımız anında görebilecek şekilde ayarlandı” dedi.

Aydın konuşmasının devamında Siirt Belediye Başkanlığı için temayül yoklamasının yapılmadığını belirterek, “İlçe ve beldelerimizde 57 aday adayı başvuruda bulundu. Delegelerimiz bugün kanaatleri yönünde oy kullanacaklar ve mevcut belediye başkanlarımız için ayrıca sorulmuş sorulara da bu sistem üzerinden yanıt verecekler.

Yerel seçimler önemli ve AK Parti olarak bu seçimlere önem veriyor belediyecilik AK Parti’nin işidir diyoruz. Hizmet ve Sosyal Belediyeciliğin ardından şimdi de Gönül Belediyeciliği diyoruz. İnsan odaklı siyaset yapıyor AK Parti, bu insan odaklı siyasetin temeli de gönül almaktan geçiyor. Makam ve mevki için AK Parti siyaset yapmıyor, vatandaşımıza hizmet etmek için gönül almak için siyaset yapıyor” diye konuştu.

Düzenlenen temayül yoklamasında kimlik kontrolü yapılan delegeler sıra ile kurulan bilgisayar sisteminde adayları belirledi.

Temayül yoklama başkanı Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın zaman zaman delegelere bilgilendirme yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Siirt sevdalısı 5 yıl önce

Siirt’e canı gönülden hizmet

Avatar
Ave sipi 5 yıl önce

Omer kardeş senin arkadaşın turan ben twetterda engelledi yakışmadı turana yapmamalıydı engellemesi ne değiştireek ben ona hakaret etmedim sadece bir paylaşımına yorum yaptım sendemi anlamında