Bu haber kez okundu.

AK Parti Eruh 6. Olağan Kongresi Yapıldı
banner229

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Eruh 6.Olağan İlçe kongresi AK Parti MKYK Üyesi Ethem Sancak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Başdanışman Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay’ ve AK Parti Konya Milletvekili Siirt Koordinatörü Abdullah Ağralı'nın katılımıyla yapıldı.

Divan Başkanlığı’nı AK Parti Konya Milletvekili Siirt Koordinatörü Abdullah Ağralı’nın yaptığı Eruh 6.Olağan ilçe kongresinde katılımcılar birer konuşma yaptı.

 AK Parti Eruh İlçe Başkanı Cevher Çiftçi yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetiyle Eruh’ta barış ve hizmet filizlerinin dikildiğini belirterek, “ Bugün kutlu yolda Eruh İlçemizin kongresini gerçekleştirmenin sevinci mutluluğu içerisindeyiz. Kongremizin ilçemize ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

AK Parti Hükümetiyle Eruh’ta hizmet ve barış ile toprağa filiz dikilecek. 2019 seçimlere giderken, Eruh büyük yol kat etti. Kişisel çıkar içinde olmadım. Eruh ilçesi teşkilatından istenileni gerekeni yaptım. Millete akamete uğratmadık. Rabbim alçak darbe girişimini bir daha bu millete göstermesin. Eksiksiz ve uyum içinde Eruh’a faydalı siyasetin güzelliklerini sergiledik. Köy yolları yokken asfaltsız köy kalmamıştır. İlçe çeşmesinden su taşıyan köy halkımız evinde suya kavuştu.

Köy merkezinde park taşı serildi. Gençlerimize iş imkan sağladık. Sportif alanlarımızı yeniledik. Eğitim alanları inşaat çalışmalarını sürdürüyoruz. Şal-Şapik atölyesini başlattık. Eruh’a sınırsız hizmetler atılımları gerçekleştirmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Eruh Belediyesinde kayyum atanan Belediye Başkanının daha önceleri Belediyelerin kaynaklarını malum yerlere aktarıyordu. Şimdi Belediyelerin paraları hakla doğrudan hizmet olarak dönüyor.

Eruh şimdi bambaşka bir vaziyet aldı. Bizleri ongremizde yalnız bırakmayan MKYK üyemiz Ethem Sancak beye Ortadoğu mimarı Genel Başkan Yardımcımız Başdanışman Siirt Milletvekilimiz Prof.Dr Yasin Aktay, Koya Milletvekilimiz Siirt Koordinatörü  Abdullah Ağralı, Şırnak İl Başkanı Halil Erkan’a Siirt İl Başkaımız Fuat Özgür Çalapkulu’ya, önceki İl başkanımız Bayram Kızılay’a 24.dönem Siirt Milletvekili Osman Ören hocama ilçe belediye başkanlarıma ilçe başkanlarına teşekkür ediyorum.” Dedi.

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Çalapkulu, “  Bu vatan toprakları için şehit olmuş 241 şehidimizi rahmetle anarak konuşmalarıma başlamak istiyorum.. Kongreler bir diriliştir. Bir birleştirici vesilesidir. Yenilenmektir. Güçlenmektir. Salonlara sığmayan bir kalabalığa sahibiz. Bize bu tabloyu Eruh ilçemizden başlatıyoruz. Bizlere dünyada Yüz yılda bir gelen Elif gibi dim dik duran Cumhurbaşkanımızla Recep Tayyip Erdoğan’la yol yürümeyi nasip eden Rabbim’e şükürler olsun.”  

Abdurrahim Karakoç’un şiirinden dizeler okuyan Başkan Çalapkulu, “Yiğidim, aslanım, ha gayret eyle, Gaflet üstümüzde kalmasın böyle, İmanla yatıp-kalk, ihlâsla söyle, Kutlu mesaj verilmeyi bekliyor, Ölü dünya dirilmeyi bekliyor.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Ak Parti Siirt Milletvekili Prof Dr. Yasin Aktay yaptığı konuşmada,”Artık kimse Kürt olmaktan dolayı en ufak bir rahatsızlık duymuyor. Kürt olmaktan dolayı en ufak bir baskıya maruz kalmıyor.

Kimse Kürtçe konuşmakta bir kısıtlama hissetmiyor. Artık vatandaşlarımız istediği dili konuşabiliyor, istediği eğitimi alabiliyor. Bütün dünyaya ilan ettik. Kürtlerin bir devleti var. Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Terör örgütü PKK kesinlikle Kürt halkıyla alakası olmayan, gündemi kesinlikle Kürtlere hizmet olmayan, Kürtlerin ne haklarını, ne onurunu geliştirmek olmayan karanlık bir örgüttür.”

Aktay, Türkiye’de devlet ve milletin bütünleştiğine işaret ederek, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında gösterilen mücadelenin, bunun en güzel örneği olduğunu bildirdi.

Ak Parti MKYK üyesi Ethem Sancak ise” Birinci cihan savaşında maalesef binlerce yıldır bu topraklarda yaşayan Ermeniler, Fransızlar ve Rusların oyunlarına gelip çeteyi inşa ederek , Osmanlı ordusunu arkadan vurduğunda bunları bertaraf eden hamidiye alayları tamamen Kürtlerden oluştuğunu” söyleyerek, “ortak vatanı bu çetelere karşı Kürtler can siperlerini savundular. Bin yıldır Türk ve kürt et ve tırnak gibidir. Ve kimse bunları birbirinden koparamaz.

Sancak, “300 yıllık bütün hastalıklardan bizi kurtaracak olan şey 2019’da hayata geçirilecek cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Onun için 2019 seçimleri, çok hayati bir önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Eruh Halk Eğitim Konferans salonunda düzenlenen Ak Parti Eruh 6. Olağan ilçe kongresine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ak Parti Siirt Milletvekili Prof Dr. Yasin Aktay, Ak Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Ak Parti MKYK üyesi Ethem Sancak, Ak Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, eski il başkanları Ali İlbaş, Bayram Kızılay Ak Parti ilçe başkanları, Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Şirvan Belediye başkanı Necat Cellek, Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın ve parti üyeleri katıldı.

Konuşmalar ve faaliyet raporu okunmasının ardından 400 delegeden 350 oy kullandı.

Geçerli 300 oyun tamamını alan mevcut başkan Cevher Çiftçi, yeniden AK Parti Eruh İlçe Başkanı seçildi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.