Bu haber kez okundu.

AK Parti Baykan Kadın Kollarının 5.Olağan Kongresi Yapıldı
banner229

AK Parti Baykan Kadın Kolları 5.Olağan Kongresi’nde mevcut Başkan Çiçek Okal yeniden başkan seçildi.

Kongre’ye,AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ekrem Olgaç,Gençlik Kolları Başkan Vekili Veysi Gökhan, Veysel Karani Belde Başkanı Bedri Görgün, Siirt İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz, İlçe Kadın Kolları Başkanları, il ve ilçe yönetimi, İl genel meclis üyeleri Cahid Türköz, Hikmet Ekin, VEKÜYAD Başkanı Şakir Erol ile partililer katıldı.

Yoğun katılımın olduğu buluşmada kadın kollarının parti içindeki önemine vurgu yapıldı.

Kurtalan, Tillo, Şirvan ve Pervari Belediye Başkanları ve AK Parti Baykan eski ilçe başkanı Cahit Gümüş Kongreye birer Çelenk gönderdi.

Kongrede konuşan AK Parti İl Başkan yardımcısı Ekrem Olgaç, 2019 seçimlerine vurgu yaparak, kadın kollarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kongredeki coşkulu atmosferden dolayı gurur duyduğunu belirten Olgaç, “AK Partimizin Baykan Kadın Kolları 5’üncü Olağan Kongremizin başta ülkemize, şehrimize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

İl Başkanım Sayın Fuat Özgür Çalapkulu il dışında olduğu için buraya gelemediler size selamlarını getirdim. Bugün bu salonda yüreği umutla dolan, geleceğe umutla sarılanları selamlıyorum. Bu coşkulu kalabalıktan dolayı gurur duyuyorum. Bugün burada AK Parti Baykan İlçe Kadın Kollarımızın kongresini gerçekleştiriyor. İnşallah Allah’ın izniyle “2019’da sandığa yumruğumuzu vuracağız “dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz ise parti içindeki birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. 2019 yılı itibariyle Siirt’te yeni bir dönemin başlayacağına inandıklarını belirten Başkan Temiz, şunları kaydetti: 2019 için birlik ve beraberlik içerisinde yeniden güçlenmiş bu kadroyla iki seçimde de tüm hedefimiz Siirt’te başarıyı elde etmek için olacaktır. Birlik ve beraberlik içinde ana kademeyle gençlik ve kadın kollarımız bir yumruk olarak, 2019’da önce Mart ayında sandığa yumruğu vuracağız, sonra da Kasım’da yumruğu vurarak Siirt’te yeni bir dönemi başlatacağız.”

Başkan Temiz, Şunu söylemeliyim ki, kadınlarımız yalnızca sosyal hayatta var olmak adına siyasette değiller; artık aynı zamanda kariyer peşindeler, Bizler AK Parti Siirt Kadın Kolları olarak gittikçe gelişen, gittikçe büyüyen ve gittikçe de başarılarını yenileyen bir kadın kollarıyız. Her geçen gün sayımız artıyor. Burada emeği geçen tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum.

Biz çok büyük bir aileyiz. Birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını yapan bir aileyiz. Buradaki seçimlerde de bir bayrak değişimi yaşanıyor. Listede bazı arkadaşlarımız olacak, bazı arkadaşlarımız olmayacak. Listede olmayan arkadaşlarımız lütfen kırılmasın, gücenmesin. Çünkü onlar bu partiye uzun zaman emek verdiler. Birçok tarihi olaya tanıklık ettiler. En önemlisi de çocuklarına ve torunlarına gelecekte anlatacakları bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde görev aldılar. Bu bence her şeye değerdi…”dedi.

Baykan İlçe Kadın Kolları Başkanı Çiçek Okal: “Kendimize muhafazakar demokrat dedik ve kendimizi böyle tanımladık!

Başkan Nurten Temiz’in ardından kürsüye gelen Kadın Kolları Başkan Adayı Çiçek Okal, oldukça çarpıcı mesajlar verdi. Hem Adnan Menderes, hem Turgut Özal hem de Necmettin Erbakan’ı sahiplenen Okal, “Onların yolu bizim yolumuzdur” diye konuştu.

Günün sonunda AK Parti Baykan İlçe Kadın Kolları Başkanı olacak olan mevcut başkan Çiçek Okal, seçim öncesi son konuşmasında şunları söyledi:“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bize duyduğu güven ile Sizler, bir yandan siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa, kültürden sanata hayatın her alanında aktif roller üstleniyorsunuz. Bir yandan da bu ülkenin gelecek nesillerini yetiştiriyorsunuz. Bu nedenledir ki kadın, siyasetin ‘nesnesi’ değil ‘öznesi’dir.

AK Parti’nin mücadelesi, bir medeniyet mücadelesidir. Bir adalet mücadelesi, bir kalkınma mücadelesidir. Bizim yolumuz, merhum Adnan Menderes’in yoludur… Merhum Turgut Özal’ın yoludur… Merhum Necmettin Erbakan’ın yoludur… O Menderes, ezanı aslına döndürdüğünde Anadolu’nun her köşesinde insanlar hüngür hüngür ağladılar. O Menderes, camilerin kapılarındaki kilitleri kırdığında, insanlar o camilerde şükür namazlarını kıldılar. O Menderes, Kur’an-ı Kerîm’in öğretilmesinin yolunu açtığında millet, sevinç gözyaşları içerisinde Mushaflarıyla hasret giderdiler. İşte bizler, Menderes’le başlayan ‘milletin değerlerini esas alan’ bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Bu nedenle kendimize muhafazakâr demokrat dedik ve kendimizi böyle tanımladık.

Başkan Çiçek Okal: “Dünyanın en büyük kadın siyasi hareketiyiz!”

Demokratik siyaseti kendi medeniyetimizin değerleriyle de yapılabileceğini tüm dünyaya gösterdik. Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği sözler ise üzerimize büyük bir sorumluluk yükledi: ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’ni yani aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı; önce Allah’a sonra sizlere emanet ediyorum’ dedi. Bizler bu bilinç ve sorumlulukla Türkiye genelinde 4 – 5 milyonu aşan dünyanın en büyük kadın siyasi hareketinin gönül erleri olarak, gittiğimiz her yerde kadınlarımızın gönül rızasını alarak, gönülden gönle köprüler kurarak, gönülleri fethetmek sevdasıyla yolumuza devam edeceğiz.

Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek, AK Parti hizmetlerini kalıcı hale getirecek ve hizmetlerin üzerinde yeni hizmetler katacak bir seçimin arifesinde olduğumuzun bilincindeyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde bayrağı daha yükseklere taşıyarak, yaklaşan yerel, genel ve cumhurbaşkanı seçimlerinde yeni bir tarih daha yazacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte yol aldığımız, güzel çalışmalara imza attığımız Kadın Kolları Başkanım Nurten Temiz’e başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, yeni dönemde görev alacak olan arkadaşlarımıza da çalışmalarında başarılar diliyorum. Yeni Türkiye, Yeni Güç; Kadın 2023 hedefinde, ‘Durmak yok, yola devam’ diyorum…”dedi.

Başkan Okal’ın teşekkür konuşmaları arasında kendisine bu kutsal yolda sürekli destek olan ve kendisine arkadaşlarına dua eden annesine teşekkür etmesi salonda büyük alkış aldı.

Çiçek Okal tekrar Baykan Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.