Bu haber kez okundu.

Sonbaharda Alerjik Nezleye Dikkat!
banner229
SİİRT ÖZEL ASEMA HOSPİTAL Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Murat Yaşar; uzun süren alerjik nezlenin, sinüzit, kulak enfeksiyonları ve astım gibi sorunlara neden olabileceğini söyleyerek, alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
Halk arasında alerji veya saman nezlesi olarak bilinen “Alerjik Nezle” nin mevsimsel olarak bilinen türü; her yılın aynı zamanında görünüyor ve özellikle bahar aylarında görülme sıklığı artıyor.
Tedavi edilmediğinde alerjik nezlenin sağlığı olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Yaşar; “Uzun süren alerjik nezle; sinüzit, kulakta tıkanıklık, kulak enfeksiyonları ve astım gibi sorunlara neden olabilir. Alerjik nezlesi olan bazı insanlar uyku apnesi yaşayabilir. Ayrıca alerjik nezle yaşam kalitesini etkileyebilir. Uyku sorunları nedeniyle yorgun veya huzursuz hissedebilir ve bu nedenle okul ya da işte sorunlar yaşayabilirsiniz ” dedi.
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Murat Yaşar;; genellikle muayene ve hastalık belirtileri, ev ve iş ortamı hakkında sorular sorarak alerjik nezlenin teşhis edilebileceğini, bu değerlendirme sonrasında komplikasyon yoksa laboratuvar testleri yapmadan tedaviye karar verilebileceğini söyledi. Bunun yanı sıra, bazı özel durumlarda alerji nedenini belirlemek için kan ve cilt testleri gerekebildiğini belirten Yaşar; hastalığın tedavi süresinin belirtilerin sıklığına bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.
ÖZEL ASEMA HOSPİTAL Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Murat Yaşar, alerjik nezlenin önlenmesi için; burun, boğaz ve akciğerlerde tahrişe neden olan kirli hava (örn: sigara içilen ortamlar) ve alerjenlerden mümkün olduğunca uzak durmanın belirtileri azaltmaya yardımcı olabileceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.