Bu haber kez okundu.

Şirvanlı  Kadınlar Bilgilendirildi
banner229

Şirvan İlçemizde, GAP İdaresi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen “Güvenli Annelik Eğitim ve Danışmanlık Programı” kapsamında; kadınların gebelik, doğum, lohusalık ve 0-2 yaş bebek bakımı dönemlerine yönelik gereksinim duydukları bilgilerle bilgilendirmek, anne ve çocuk ölümlerini azaltmak,anne sağlığını iyileştirmeye yönelik hane ziyaretleri yapıldı.

Şirvan Çatom sorumlusu Nurcan Sürgüvenç ve personelleri tarafından yapılan ev ziyaretlerinde, Sağlık kontrollerini yapmayan gebe ve annelere ulaşarak, sağlık merkezlerine yönlendirerek ve eğitimden bizzat faydalanmaları için Çatom merkezlerine gelen kadınları da bilgilendirip gerekli yerlere yönlendirdikleri öğrenildi.

Yapılan eğitimden sonra gerekli broşürle danışmanlık programının desteklendiği belirtildi.

Ev ziyaretleri yapan Şirvan Çatom sorumlusu Nurcan Sürgüvenç, Anne olmanın çok önemli bir sorumluluk olduğunun altını çizerek, "Çocuk sahibi olmayı tesadüflere bırakmayın. Kendinizi tam olarak hazır hissetmeden gebe kalmamalısınız. Erken ve ileri yaşta gebe kalmak, sık aralıklarla doğum yapmak tehlikelidir. Bu tür riskli gebelikler daha sık doğum öncesi kontrol gerektirir.

Sevgili anne adayı; sağlıklı bir gebelik, sağlıklı bir doğum ve yine sağlıklı bir bebek için bağlı bulunduğunuz aile hekiminize başvurarak gebeliğinizi öğrendiğiniz ilk andan itibaren doğum öncesi bakım hizmetlerinden yararlanmayı ihmal etmeyiniz.

Sağlık personeli yardımı olmadan doğum yapmak intihardır. Kendinizi ve bebeğinizi tehlikeye atmayın; doğumunuzu hangi sağlık kuruluşunda yapacağınızı önceden planlayın. Lohusalık, hassas bir dönemdir. Doğum sonu bakımınızı asla ihmal etmeyiniz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.