Bu haber kez okundu.

Siirt'te
banner229
 Siirt Toplum Sağlığı Merkezi'nce öğrencilere yönelik, "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)" semineri düzenlendi.

Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi'nde öğrencilere yönelik düzenlenen seminerde konuşan görevli hemşire Ayşegül Korkmaz, KKKA'nın kenedeki mikropların sebep olduğu ölümle de sonuçlanabilen bir hastalık olduğunu söyledi.
Hastalıktan korunma yolları ve alınması gereken tedbirler hakkında bilgi veren Korkmaz, "Bağ, bahçe, tarla, ahır, orman, orman kenarı tarım arazisi gibi yerlerde oturacağınız yere açık renkli örtü serin. Riskli alanlara giderken açık renkli ve kapalı kıyafetler giyinin. Pantolon paçalarını çorap içine sokun ya da çizme giyinin. Hayvanların üzerindeki keneye, hayvanların kan ve idrarına çıplak elle dokunmayın. Riskli alanlardan döndükten sonra kene olup olmadığını görmek için vücudunuzun ve elbisenizin her yerine dikkatlice bakın. Vücudunuzu özellikle diz arkası, koltuk altları, kulak arkası, ense, saç dipleri ve kasıklar dahil kontrol edin ya da ettirin" dedi.

Korkmaz, vücuda tutunan kenenin çıplak elle dokunmadan çıkarılması ve en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğini uyardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.