Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ GÖRÜLÜYOR
banner229
 Siirt’te B12 vitamin eksikliğinin görüldüğü belirtiliyor. Kurtalan Devlet Hastanesi Dahiliye Doktoru Sevgi Köksal B 12 vitamin eksikliğinin  yöremizde özellikle erkeklerde görüldüğünü söyledi.

B 12 vitamin eksikliğinin yemek kültürlerinde etten çok sebzelere ağırlık veren yörelerde görüldüğünü belirten Dr. Köksal, Siirt’te et tüketimimin çok fazla olmasına rağmen bu durumun görülmesinin dikkat çekici olduğunu ifade etti.

B 12 eksikliğinin vejetaryen yani et yemeyen kişilerde görüldüğünü belirten Dr.Köksal “Unutkanlık, elde ve ayaklarda uyuşma, yanma ve halsizlik gibi şikayetlerle gelen hastaların çoğunda B 12 eksikliği teşhisi koyuyoruz. Özellikle erkek hastalarımızda daha çok görüyoruz. Bir aylık bir tedavi ile bu eksikliği gideriyoruz. Siirt gibi et tüketiminin oldukça fazla olduğu bir ilde et tüketmeyen yörelerde görülen bir hastalığın bu kadar sık görülmesi dikkat çekicidir.” dedi 
 Dr. Köksal bu durumun verilecek bir tedavi ile giderilebildiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.