Bu haber kez okundu.

Şehit Emniyet Müdürü Önder GÜZEL Z Kütüphanesinin Açılışı Yapıldı
banner229

Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'nda hizmet verecek kütüphanenin açılışı törenle yapıldı.

Açılışa, Vali Ali Fuat Atik, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay, kamu kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışın ardından kütüphaneyi gezen Vali Atik, öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

Valilik olarak da kütüphaneye destek vereceklerini belirten Atik, şunları kaydetti: "Burada polis ve asker ağabeyleriniz var. Hepimiz bu sıralardan geçtik. Derslerimizi çalıştık, öğretmenlerimizin verdiği ödevi yaptık, söylediklerini yaptık. Derslerimizde başarılı olduk, ondan sonra sınavlara girdik. Kimimiz polis, asker oldu, kimimiz başka meslekleri seçti ama ileride yapacağınız işlerin başlangıcı okul sıralarıdır.

Bu yaşlara bir daha geri dönüş yok. Onun için bu yaşları, bu zamanları çok iyi değerlendirmek lazım. Bizler de sizlerin ileride çok iyi yerlere gelmenizi arzu ediyoruz.

" 8. sınıf öğrencisi Fırat Oğuz, kütüphanede emeği geçenlere teşekkür etti. Sınavlar için çok çalışmaları gerektiğini dile getiren Oğuz, kütüphaneye ders çalışmaya geleceklerini belirtti.

Oğuz, "Eskiden kütüphanemiz vardı ama bu kadar avantajlı değildi. Bundan dolayı çok mutluyuz ve derslerimizde bundan sonra çok daha başarılı olacağımızı düşünüyorum." dedi.

8.Sınıf öğrencisi Bedriye Yılmaz, projeden dolayı mutlu olduğunu belirterek, emeği geçenleri kutladı. Yılmaz, “Daha önce okulda kütüphane vardı, şimdi daha zenginleştirilmiş bir kütüphane ile karşılaştık. Polis ablalardan özenerek ben de polis olmak istediğini” dedi.

Dilber Kayaalp adlı öğrenci ise, okulda açılan kütüphaneden çok istifade etmek istediklerini aktararak, “Burada hem çalışıyoruz hem de kitap okuyabiliyoruz. Ben de polis olup onların yaptığı cesareti göstermek ve halkıma faydalı olmak istiyorum. Onları görünce polis olasım geliyor” diye konuştu.

Z Kütüphane

Zenginleştirilmiş kütüphaneler (Z Kütüphane); zeka oyunları, okuma ve dinleme materyallerinin bir arada bulunduğu, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabildiği, taşınabilir raflarıyla, ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarlarıyla, estetik ve pedagojik açıdan uygun renkleriyle çocuklarda okuma alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek mekanlar şeklinde tasarlanmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde yukarıdaki standartlarda oluşturulan Z kütüphanelere aziz şehitlerimizin isimleri verilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.