Bu haber kez okundu.

banner229

Sol yan ağrısı şikayeti ile Özel Siirt Hayat hastanesine başvuran 54 yaşındaki T.Ö. isimli hastanın üroloji uzmanı Op.Dr.Emrullah Durmuş tarafından yapılan tetkiklerinde her iki böbreğinin birbirine yapışık olduğu ve sol böbreğinin içindeki taşlar nedeni ile fonksiyonunun tamamen kaybolduğu tespit edildi.
Ameliyatı gerçekleştiren Özel Siirt Hayat Hastanesi Üroloji Dr. Op.Emrullah Durmuş yaptığı açıklamada; Yaptığımız tetkikler neticesinde hastamızda her iki böbreğinin alt kutuplarından birbirine yapışık olduğu, sol böbreğinin büyüyüp şişmiş ve fonksiyonunu tamamen yitirmiş olduğunu tespit ettik.

Atnalı böbrek dediğimiz bu durum yaklaşık 1000 doğumda bir görülen ve açık cerrahisi bile oldukça riskli olan bir durumdur. Biz hastamızda Laparoskopik cerrahi dediğimiz tamamen kapalı bir yöntem ile sağlam böbreği koruyarak her iki böbreği birbirinden ayırdık ve çalışmayan sol böbreğinide yine laparoskopik yöntem ile çıkardık. Bu yöntem ile hastanın vücudunda büyük kesiler olmadığından ameliyat sonrası iyileşme çok daha hızlı olmaktadır. 
Laparoskopik böbrek cerrahisi ülkemizde pekçok merkezde yapılan bir cerrahidir ancak bizim ameliyatımızı özel kılan Atnalı böbrekte uyguladığımız laparoskopik cerrahidir.

Özel Siirt Hayat Hastanemizde başarı ile yaptığımız bu ameliyatın Türkiye'de yapılan ender ameliyatlardan biri olduğunu düşünüyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.