Bu haber kez okundu.

Siirt Acil Tıp Sempozyumu Rekor Bir Katılımla 1.066 Kişiyle Gerçekleştirildi
banner229

TÜRGEV Emine Erdoğan konferans salonunda düzenlenen sempozyuma, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde akademisyen, ATUDER yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

 ATUDER Başkanı Dr. Başar Cander, hastanelerin acil servislerinde görev yapan sağlık çalışanlarının en fedakar üyeleri olduğunu, Türkiye'de acil servis anlayışının halk tarafından yeterince anlaşılamadığını belirtti.

Cander, "Acil tıp çalışanları sağlık ordusunun özel birlikleri gibi her zaman en önde ve çok zor şartlar altında görev yapıyor. Fakat onların isimlerini kimse bilmez. Zaman zaman şiddete de maruz kalabiliyor.

Bunların sorunları ve çözüm noktalarını ayrıntılı olarak irdeleyeceğiz. 5 bilimsel dergi ve başarılı üst düzey ekiple katıldıklarını konferans ve sempozyumda acil tıp ile ilgili tüm sorunlara parmak basıyoruz. Aynı zamanda ülkeyi de en iyi bir şekilde temsil ediyoruz" dedi.

01-02 Ekim 2019 tarihlerinde Siirt’te gerçekleşen 25.Acil Tıp Güz Sempozyumu iki gün boyunca il içinden ve ülkemizin dört bir yanından gelen konusunda duayen hocalar ile birlikte rekor bir katılımla 1.066 kişi katıldı.

Katılımcılara kongre sonunda sertifikaları verilirken, kongre boyunca yapılan çekilişlerde kitap dağıtımı ve 3 kişiye Kıbrıs 'ta kongre ödülü verildi.

2 gün boyunca kongre bilimsel içeriği Acil TV de canlı yayında tüm bilim dünyasında yayın yapıldı.

ATUDER, Siirt Sağlık il Müdürlüğü , Siirt Valiliği, Siirt Kızılay Şubesi ve Genç Girişimciler Topluluğu tarafından gerçekleştirilen sempozyumda açılış konuşması yapan Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr Vefik Arıca, ben memleketim olan Siirt’e gelirken hayallerimiz olduğunu ve bu hayallerimi gerçeğe dönüştürmek için tüm enerjisini memleketine harcadığını ifade ederek, Siirt ve bölge halkı ile ilgili hayallerini açıkladı.

Benim bir hayalim var Siirt Devlet Hastanesinin tabelasının eğitim ve araştırma hastanesi olarak değiştirilmesini, Benim bir hayalim var eğitim ve araştırma hastanesinin içini öğretim üyeleri, Doçent, Profesör ve yeterli sayıda uzman hekim ve sağlık personeliyle Siirt ve bölge halkına ülkemize sunmayı, Benim bir hayalim var Siirt Eğitim ve araştırma hastanesinde bypass ve kalp ameliyatlarının başlamasını ve genç teyze ve amcalarımın kendi topraklarında tedavi görmesini, Benim bir hayalim var bu hastanede organ nakillerini yapılmasını.

Benim bir hayalim var bir bebek bir çocuk Siirt’ten Batman’a Diyarbakır’a sevk edilirken Kurtalan yolunda Beşiri yolunda ölmeden burda yaşama hakkıı verilmesini, Benim bir hayalim var yoğun bakımda yatan bir çocuğun acısını burda dindirmeyi, Benim bir hayalim var ben olmasam bile bunlar gerçekleştiğinde birileri ALLAH yapanlardan razı olsun demesini, Ve bir hayalim var burdan yetişecek Tıp Fakültesi öğrencilerinin iyi insanlar iyi hekimler yetiştirerek vatanına milletine bölgesine iline hizmet eden tıp hekimlerinin yetişmiş olmasını görmek, Bu nedenle burada ki şuan bulunan katılımcılar aslında tarihe adını yazdırdıklarının farkında olsunlar çünkü şuan 20 yıl önce 10 yıl önce hatta 2 yıl önce hayal dediklerimiz bölgedeki en büyük en yüksek katılımlı Acil Tıp Sempozyumunu ilimizde siz değerli katılımcılarla gerçekleştiriyoruz dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.