Bu haber kez okundu.

Sağlıkta Şiddet Kınandı
banner229

Ülke genelinde son yıllarda sağlık alanında görülen şiddet Siirt’te de kınandı.Son olarak İstanbul Esenyurtta bir aile hekiine yapılan saldırı Siirt Aile Hekimleri Derneği tarafından yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklaması Dernek  Başkanı Dr Özgür Aydın tarafından okunan açıklamada bu güne kadar  sağlık mensuplarına yapılan saldırılar hatırlatılarak para cezasına çevrilemeyecek ve ertelenmeyecek cezalar içerecek bir sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmasını istedi.

Siirt Aile Hekimleri Derneğiolarak kuruluşumuzdan bugüne iki yıl gibi çok kısa bir süre geçmesine rağmen, vatandaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunmadaki çabamız ve meslektaşlarımızın haklarını ve saygınlıklarını korumadaki kararlılığımız dolayısıyla güzel şehrimiz Siirt’in sağlıktaki en önemli ve en etkili sivil toplum kuruluşu olmuş, ülke genelinde büyük bir ses getirmiş, tüm meslektaşlarımızın takdirlerini toplayarak da tüm sağlık camiamızın güvenini almış bulunmaktayız.

Elbette ki sağlık camiamızda giderek artan ve kanayan bir yaramız olmaya devam eden şiddet olaylarına sessiz kalamazdık. Gün geçmiyor ki ülkemizin herhangi bir şehrinde, bir sağlıkta şiddet olayı yaşanmamış olsun. Gün geçmiyor ki bir doktorumuz, bir hemşiremiz yahut bir sağlık personelimiz fiziki yahut sözlü saldırıya maruz kalmamış  olsun.

Bunun en son örneğini yine İstanbul Esenyurt’ta yaşadık. 100 metre ilerideki karakola gidip imza vermekten imtina eden denetimli serbestlikteki bir zorba, önce iki hekimi zorlamış sonra aile hekimi olarak görev yapan Nurulla Aghasiyev  hocamıza gelmiş, onun muayenesi sonrası da bu raporun gerekmediği yanıtını alınca terör estirmiş, yetinmeyerek bir devlet hastanesine gidip orada kinini kusmuş, tehditle raporunu almış ve maalesef bu süreçte üç kere salıverilmiştir.

Unutmadık diyoruz. Muayene odasında bir cani tarafından acımasızca katledilen psikiyatri uzmanı Dr. Fikret HACIOSMAN’ı unutmadık. Öldürülen Göğüs Cerrahı Dr. Ersin ARSLAN’ı, Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Edip KÜRKLÜ’yü, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali MENEKŞE’yi ve daha nice güzel meslektaşımızı elbette ki unutmadık ve asla da unutmayacağız.

Bizler Siirt Aile Hekimleri Derneği olarak; yoğun iş yükü altında çalışan sağlık çalışanlarımızı ezdirmemeye, onları korumaya ve yasal haklarımızı sonuna kadar kullanmaya kararlıyız. Bu sebeple bıçağın kemiğe dayandığını ve bu sağlık teröristlerine karşı en ağır tepkimizi vermeye her zaman hazır olduğumuzu buradan haykırmak istiyoruz.

Belirtmek istiyoruz ki; halkımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunmada büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanlarımızın hiçbiri asla yalnız değildir. Güzel ülkemizin hangi şehrinde olursa olsun; İstanbul’da, Sinop’ta, Ağrı’da, Kayseri’de yahut Muğla’da, her nerede olursa olsun hiçbir sağlıkta şiddet olayına asla sessiz kalmayacağız. Hiçbir meslektaşımızı asla yalnız bırakmayacağız.

Talebimiz açık ve net. Sağlık kuruluşlarımızda her gün ortalama 50 şiddet vakası yaşanmaktadır. Sağlıkta Şiddet sorunu; meslektaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın can güvenliğini tehdit ederken, aynı zamanda vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almasını da engellemektedir. Bu durum da asla kabul edilebilir değildir.

Bu sebeple caydırıcılığı olan, para cezasına çevrilmeyen, ertelemesiz ve tutuklu yargılamanın olduğu“Sağlıkta Şiddet Yasası” talep ediyoruz. Tüm kamuoyuna da buradan “Sağlıkta Şiddet”e karşı her zaman bir ve beraber olduğumuzu ve asla tükenmediğimizi haykırmak istiyoruz.”denildi.

İl Sağlık Müdürü Dr.Erol Emre Ömür'de yaptığı konuşmada sağlık teşkilatı olarak köylerden il merkezlerine kadar her yerde günün 24 saati toplumun hizmetinde olduklarını hatırlatarak, sağlık şiddetin sona ermesi gerektiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.