Bu haber kez okundu.

Rektör Erman, Yabancı Uyruklu Öğrencilerle Yemekte Bir Araya Geldi
banner229

Dünya’nın dört bir yanından eğitim alabilmek için kayıt yaptırmaya Siirt Üniversitesine gelen yabancı uyruklu öğrencilerle Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman yemekte bir araya geldi.

Yemeğe Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Rektör Yard. Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu ve uluslararası ilişkiler birimi koordinatörleri katıldı.

Her yıl yabancı uyruklu öğrenci kontenjanını ve başvuru sayısını arttıran üniversitemize ilgi 2017-2018 eğitim öğretim yılında da devam etti.

20 Ekim’e kadar devam edecek olan yabancı uyruklu öğrenci kayıtlarında şuana kadar 30 ülkeden 1000’i kişinin online başvurusundan şu ana kadar 350 tanesi kesin kaydını tamamladığı öğrenildi.

Yabancı uyruklu öğrenci sayısının 700’e ulaştığı Siirt üniversitesinde, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman’ın yabancı uyruklu öğrencilerle yemek öncesi yaptığı açıklamada; üniversiteler için küresel öğrenci hareketliliği ve küreselleşme stratejileri günümüzün en hızlı gelişen eylemsel politikaları arasında yer aldığına dikkat çekerek: “Yükseköğrenimde uluslararasılaşma hem ekonomik gelişmenin hem de sosyal ve kültürel bütünleşmenin en önemli yolu olarak görülmektedir.

Üniversitemiz, yabancı uyruklu öğrenci sayısının artmasıyla farklı kültürel öğrenim ve deneyim ortamları yaratarak zenginleşiyor. Kayıt yaptırarak üniversitemizi seçen yabancı uyruklu öğrencilerimizi Siirt Üniversitesi ailesi olarak, tüm misafirperverliğimizle karşılıyor ve aile şefkatiyle onları kucaklıyoruz. Siirt Üniversitesi Rektörü olarak ailemize katılan tüm öğrencilerimize hoş geldiniz diyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.