Bu haber kez okundu.

Sağlık Çalışanlarına "El Hijyeni" Eğitimi Verildi
banner229

Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” münasebetiyle Siirt Devlet Hastanesi Eğitim Salonunda sağlık çalışanlarına yönelik El Hijyen eğitim verildi.

Siirt Devlet Hastanesinde “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” münasebetiyle "Sağlık Ellerimizde" sloganıyla sağlık çalışanlarına yönelik El Hijyen eğitim verildi.

Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Fikret Can, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, Sağlık Yöneticileri ve sağlık çalışanlarının katıldığı programda el hijyeninin sağlık çalışanları açısından önemine dikkat çekildi.

Programda sağlık çalışanlarına bilgilendirmelerde bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doktor Taibe Bal, sağlık çalışanı olarak ellerin yıkanarak hastalıkların önüne geçilebileceğini ifade etti. Bütün, el yıkamanın hastalıkları önlediğini dile getirdi.

Dr. Bal, “Birçok hastalığın temeli el yıkamamaktan kaynaklanır. El hijyeni noktasında özellikle sağlık çalışanlarının dikkat etmesi gereken çok şey var. El yıkama ve el hijyeninin bir kültür haline gelmesini temenni ettiklerini söyledi.

Etkinlik sonrası el yıkama standı açılarak Sağlık Çalışanları, hasta ve hasta yakınlarına sabun ve broşür dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.