Bu haber kez okundu.

Ramazan Ayında Ağız ve Diş Sağlığı Konusunda Uyarı Yapıldı
banner229
Siirt Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Şeyhmus Bayam, Ramazan ayında ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirmede bulundu.
Diş tabibinden önemli tavsiyeler
Siirt Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Şeyhmus Bayam, Ramazan Ayı'nda ağız ve diş sağlığına daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulunan Başhekim Dt. Şeyhmus Bayam, Ramazan ayında bir sorun olarak görülen ağız kokusunu önlemek için alınması gereken tedbirler hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.
Gün içerisinde yeme içme faaliyetlerinde bulunulmadığı için ağız ve diş sağlığı bakımının özellikle iftar ve sahur yemeklerinden sonra mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden Bayam, "Dişler fırçalanmadığı zaman sahurdan iftara kadarki uzun sürede ağızda üreme şansı bulan bakteriler, kötü kokulara sebep olurken, dişlerde de çürüklerin oluşumuna zemin hazırlayabiliyor.
Ramazan'da, oruçluyken yeme içme faaliyeti olmadığından, ağızda tükürük salgısının az seviyede olmasından, iftar ve sahur yemeklerinden sonra fırçalanmayan dişlerde oluşan bakteriler ağızda kolayca üreyebilir. Bakteriler ağızda asitleşmeye yol açar, bu da diş çürüklerine neden olur." dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtRamazanşeyhmus Bayam
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.