Bu haber kez okundu.

Özel Siirt İbn-i Sina Hastanesinden, Okullarda Dengeli Beslenme, Diyabet ve Obezite Semineri
banner229

Özel Siirt İbn-i Sina Hastanesi Diyetisyeni Merve Kumak ve Halkla ilişkiler Müdürü Belma Özturan tarafından İsmail Fakirullah İmam Hatip Ortaokulu, Güzel Sanatlar Lisesi, Zübeyde Hanım Merkez Teknik Anadolu Lisesi ve Ebul Vefa İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine Dengeli Beslenme, Diyabet ve Obezite hakkında eğitim verildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuşan Halkla ilişkiler Müdürü Belma Özturan amaçlarının çocukları günümüz hastalıklardan korumak için farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Özturan, "Öğrencilerimizi yeterli ve dengeli beslenme üzerine bilgilendirmek üzere böyle bir program düzenledik. Buradaki asıl amacımız ise velilerimizi, özellikle çağımızın hastalıklarından geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı korumak için bir farkındalık oluşturmak. Programa, öğrencilerimizin ilgisi güzeldi. Çok güzel ve yararlı bir program oldu." ifadelerini kullandı.

Programda öğrencilere yönelik bir seminer veren Diyetisyen Merve Kumak ise çocukların okul çağında nasıl beslenmesi gerektiği konusunda bilgi vererek şöyle devam konuştu:"İnsanın sağlıklı bir bedene sahip olması ve sağlıklı yaşaması için beslenme temel etkenlerden bir tanesidir.

Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenmesi için ileride yaşanacak sağlık sorunlarını atlatabilmesi için nasıl beslenmesi gerektiğini konuşuyoruz.

Beslenme; sağlığı korumak ve geliştirmek, büyüme, gelişmeyi sağlamak ve devam ettirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarda ve uygun zamanda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.