Bu haber kez okundu.

Özel Siirt Hayat Hastanesinden Meme Kanseri Semineri
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Enver Ay tarafından özel bir okulda "Meme Kanseri" konulu sağlık semineri verildi.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Enver Ay, tarafından gerçekleşen seminerde, meme hastalıkları belirtileri, meme hastalıkları tanı ve teşhis yöntemleri ve meme kanseri risk faktörleri hakkında konuşarak, sunumunun ardından öğrencilerin soruları yanıtladı.

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle düzenlenen eğitimde Op. Dr.Enver  Ay, 40 yaş üstü ve 40 yaş altı bayan hastalara meme kontrollerinin ne şekilde olması gerektiği yönünde detaylı bilgiler verdi.

Tüm kadınların ayda 1 kez kendi kendilerine meme muayenesi yapması gerektiğini söyleyen Op. Dr. Enver Ay, "Özellikle 40 yaşın üzerindeki kadınların her yıl düzenli olarak genel cerrahi uzmanına başvurarak meme muayenesi yaptırması ve tarama amaçlı olarak da mamografi çektirmesi gerekmektedir.

Meme kanserinde erken teşhisin önemine değinen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Enver Ay, meme kanserinin tüm dünyada kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu söyledi.

Dr.Ay, sosyal sorumluluk projesi kapsamına farkındalık uyandırmak amacıyla bu konferansı düzenlediklerini belirterek şunları aktardı: "Dünyada hastalığın görülme sıklığı dramatik bir şekilde artmaktadır. Yapılan çalışmalarda son 50 yıl içerisinde her yıl yüzde 1-2 oranında artış olduğu saptanmıştır.

“Kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserinin her yıl dünya da milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu hastalıkta da erken teşhisinin tedavi sürecinde çok önemli rol oynuyor. Kadınların kendi kendine meme muayenesine 15 yaşından sonra başlaması gerekiyor.

Meme veya koltuk altında kitle ele gelmesi, memenin boyutunda veya şeklinde değişiklik olması, meme başından akıntı gelmesi, memenin veya meme başının derisinde renk değişikliği olması ya da özellik değiştirmesi gibi durumlarda kanser olmasa da gerçek nedeninin bir sağlık kuruluşu tarafından araştırılması gerekiyor.” Konunun önemini irdeleyerek toplumda bir bilinç oluşturmak üzere konferansımıza meme kanserini erken fark ederseniz çok şey fark eder.

Gelişmiş ülkelerde kadınların hekime başvurma nedenlerin başında memeden yakınma geliyor. Hemen her kadın tüm yaşamı boyunca memesinden yakınmıştır." Kendi kendine meme muayenesinin önemine dikkat çeken Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Enver Ay, "Tüm kadınların ayda en az 1 kez elle meme muayenesi yapması gerekmektedir" dedi.

Özel bir okulda verilen Meme Kanseri seminerine Özel Siirt Hayat Hastanesi Personel Müdürü Cahit Kars'ta eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aylin 6 yıl önce

Cahit bey başarılarınızın devamını dileriz.