Bu haber kez okundu.

Özel Siirt Hayat Hastanesinden Liselilere “Sağlıklı Beslenme” Eğitimi
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesinde görev yapan Diyetisyen Nuray Altınkum, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencilerine seminer verdi.

Sağlıklı beslenmeyle ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşan Diyetisyen Altınkum, öğrencilerin vücut sağlıklarını korumak ve obeziteden sakınmak için dikkat etmeleri gerekenleri anlattı.

Özel Siirt Hayat Hastanesinin okullara yönelik sosyal çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen seminerde sunum yapan Diyetisyen Nuray Altınkum, çocukluk ve ergenlikte doğru beslenme alışkanlığı edinilmemesi halinde ileriki yıllarda obezite hastası olma riskinin kat kat arttığını belirtti.

Sunumunda önce vitaminler, proteinler, yağlar, karbonhidratlar, mineraller hakkında bilgi veren Diyetisyen Altınkum, ardından bunların hangi sıklıkta alınması gerektiğini aktardı.

Sunumunda, kahvaltının önemine dikkat çeken Altınkum, özellikle öğrencilerin kahvaltı yapmamaları halinde eğitim başarılarının düşeceğini vurgulayarak, beslenmede bir başka önemli konunun ise ‘sık ve az yemek’ olduğunu ifade etti.

Diyetisyen Nuray Altınkum beslenmeyle ilgili önerilerini şöyle sıraladı: “Öğünleriniz arasındaki boşluk 2,5 – 3 saati geçmesin. Şeker ve şekerli gıda tüketiminden uzak durun. İşlenmiş gıdaları tüketmemeye dikkat edin. Fast food yiyeceklerden uzak durun. Şekerlemeler gibi boyutu küçük ama kalorisi yüksek gıdalardan kaçının. Düzenli olarak spor yapın. Sporu bir yaşam biçimi haline getirin ve hareketsiz yaşamdan uzak durun.”

Altınkum, seminere büyük ilgi gösteren öğrencilere seslenirken, özellikle sabah kahvaltısının çok önemli olduğunu belirtti.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği sunumun ardından Özel Siirt Hayat Hastanesi Diyetisyeni Nuray Altınkum öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Ekin, program sonunda Özel Siirt Hayat Hastanesi Diyetisyeni Nuray Altınkum ve Personel Müdürü Cahit Kars’a teşekkür etti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer 5 yıl önce

Adnan hoca kendi imkanlarıyla yaptığı konferans salonu çok mükemmel olmuş. Toplam 500 bin lira değerinde salon yapmış. Bu dönemde herkes hırsızlık yaparken kendisi devlete 500 bin tl değerinde bir salon ve iki adet mescit kazandırdı. tebrikler adnan hocam