Bu haber kez okundu.

Özel Siirt Hayat Hastanesi, Bazı Branşlarda Muayene Ücretleri Emar ve Tomografide Fark Almayı Kaldırdı
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesi Nöroloji, Üroloji ve Genel Cerrahi branşlarında, MR ve Tomografi çekimlerinden ek bir ücret alınmayacağını açıklandı.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Müdürü Dr. Nural HASBAL, halkımızdan gelen yoğun istek üzerine Nöroloji, Üroloji ve Genel Cerrahi branşlarında ve ayrıca tanı ve tedavide çok önemli olan MR (EMAR) ve Tomografi çekimlerinden ek bir ücret alınmayacağını açıkladı.

Genel Müdür Dr. HASBAL, Özel Siirt Hayat Hastanesi olarak “farklıyız ama fark almıyoruz” diyerek Nöroloji, Üroloji ve Genel Cerrahi branşlarında ve MR ve Tomografi işlemlerinden ilave destek katkı payı almıyoruz”. Bu amaçla da aile bütçesine katkı sağlayarak bu konudaki duyarlılığımızı gösteriyoruz. EMAR ve Tomografi, işlemlerinden fark almıyoruz.

Bu branşlarda hastanemizde hizmet veren Op. Dr. Ekrem BİLEK, Op. Dr. Emrullah DURMUŞ, Uzm. Dr. Atilla ERKUZU ve Op. Dr. Enver AY; özellikle böbrek taşı, prostat hastalıkları, hareket bozuklukları, bunama, mide ülseri, basur, guatr gibi şehrimizde çok sık karşılaşılan hastalıkların takip ve tedavisinde haklımıza destek olacak ve tedavilerinin aksamasını engelleyecek ve geniş tecrübesi ve titizliğiyle Radyoloji Uzmanımız Yrd. Doç. Dr. Semih SAĞLIK, Tomografi, EMAR ve Ultrason işlemleriyle hastalarımızın teşhis ve tedavilerine destek olacaklardır.

Bunun dışındaki Çocuk Hastalıkları, Dahiliye, Göz, Ortopedi, Kadın Doğum gibi branşlarda ise sadece 10-15 TL lik fark ücretleri ile olabildiğince asgari düzeyde işlem yapılmaktadır.

Batı illerinde bu işlemlerden mutlak suretle çok yüksek farklar alınırken, bizler bu hususta halkımızın mevcut gelir dengesini dikkate alarak pek çok işlemleri kendimiz finanse ediyoruz. Halkımız batı standardında sağlık hizmeti alırken bizler hastane yönetimi olarak Siirt ölçeğinde fiyatlandırma yapıyoruz.

Tabi ki bu durum bizi oldukça zorluyor. Bugün batı illerinde 100 TL nin altında muayene fark ücreti ve 400 TL nin altında MR ve Tomografi çekimi yaptırabilmek neredeyse imkansız hale gelmiştir. Fakat hastanemizde kullanılan son teknolojik cihazlar aynı maliyete sahip cihazlardır.

Tüm bu yüksek orandaki giderlerin karşılanabilmesi için muhakkak belirli ölçülerde fark alınabilmelidir. Ancak hastane Yönetimimiz,  bu hususta son derece duygusal yaklaşarak, yardım ve destek unsurlarını fazlaca önemsiyor, ”Halka hizmet etmenin, Hak’ka hizmet etmek “olduğu anlayışıyla giderleri kendi bütçelerinden karşılıyor..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mert inan 5 yıl önce

TEK KELİME İLE MÜKEMMEL BİR YAKLAŞIMA VE HASTALARINIZI DÜŞÜNEN BİR YÖNETİME SAHİPSİNİZ TEŞEKKÜR EDERİM

Avatar
dilek çelik 5 yıl önce

TEK KELİMEYLE MÜKEMMEL BİR HİZMET TEŞEKKÜR EDERİZ

Avatar
BAVER DÜNDAR 5 yıl önce

Maddi durumu olmayan bir sürü halkımız var ve ben onlar adına sizlere teşekkür ediyorum Hayat Hastanesi mükemmel bir hastane

Avatar
Fatma Çaçan 2 yıl önce

Kbb muayene ücretini öğreneblr mym