Bu haber kez okundu.

Özel Asema Hospital Hekim Kadrosunu Güçlendiriyor
banner229
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Türkan Tuncer, Özel Asema Hospital’da güçlü hekim kadrosu arasında yerini alarak, bugünden itibaren hasta kabulüne başladı.
Son olarak Siirt Devlet Hastanesinde görev yapan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Türkan Tuncer’i kadrosuna kazandıran Özel Asema Hospital, büyümeye devam ediyor.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Türkan Tuncer; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında Özel Asema Hospital da hizmet vermeye ve hasta kabulüne başladı.
Özel Asema Hospital, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Türkan Tuncer, Romatizmal hastalıklar(Romotoid artrit, ankilozan spondilit), bel, boyun fıtıkları, kemik erimesi(osteoporoz), kireçlenmeler(bel, boyun, kalça, diz), yaygın kas ağrıları, felçli hastalıkların yürütülmesi, kırık-çıkık sonrası eklem hareket kısıtlıkları rehabilitasyonu gibi rahatsızlıkların tedavisi noktasında hizmet verecektir'' denildi.
Fizik tedavi ve rehabilitasyon, hareket sistemi hastalıklarının tanı, medikal tedavi, egzersiz ve rehabilitasyonuyla uğraşan, ayrıca fizyolojik ya da anatomik yetersizliği olan kişilerin, yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla rehabilitasyon uygulayan tıp dalıdır Dr. Tuncer: “Günümüz çalışma koşulları ve yaşam tarzı göz önünde bulundurulduğunda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün önemi giderek artmaktadır. Her yaştan hastada, günlük yaşam aktivitelerini kısıtlayan ve bağımlılığa yol açan nörolojik, ortopedik romotolojik, algolojik hastalıkların tanısı konulur. Hastanın problemine göre uygun medikal tedavi ve fiziksel tedavi modaliteleri uygulanarak hastanın primer ve tamamlayıcı tedavisi yapılmaktadır.” Fizik Tedavi Nedir?
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesinde hareket sistemi ile ilgili hastalıkların tedavisi ve bozulan fonksiyonlarının eski haline getirilmesi için sıcak, soğuk uygulamalar, elektrik akımları, masaj ve egzersizler içeren fiziksel tıp modaliteleri kullanılmaktadır.
Rehabilitasyon Nedir?
Rehabilitasyon; hasta ve fizyolojik , anatomik yetersizliği olan bireylerin yaşam kalitelerini sağlıklı insanların yaşam kalitelerinin düzeyine getirmek için yapılan çok yönlü çalışmalardan oluşmaktadır. Uzun bir süreç olan rehabilitasyon bir ekip çalışması ile yapılabilmektedir.
 Rehabilitasyonun, hastaların genel tıbbı tedavilerinin yanında mutlaka yer alması gerekmektedir. Aksi takdirde, hastalar tıbben iyileşseler de fonksiyonel olarak tam bağımsız olamaz ve başkalarının desteğine muhtaç olarak yaşamlarını sürdürmek zorunda kalabilirler. Ayrıca rehabilitasyon, kişinin normal yaşama adapte olmasını kolaylaştırmaktadır.
Özel Asema Hospital Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon servisinde bir çok hastalığın iyileşme sürecini kısaltan ve bu nedenle hastalar için hayati önem taşıyan fizik tedavi ve rehabilitasyon, teknik donanım ve çağdaş teknoloji ile fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünde hem ayaktan hem de yatarak tedavi olma imkanı sağlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.