Bu haber kez okundu.

ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMENİN 6 YOLU
banner229
Ramazan ayında oruçla birlikte açlığa bağlı ağız kokusunun geliştiğini söyleyen Diş 212 Ortodonti Uzmanı Uz. Dr. Dt. Abidin Acar, “ Oruçla birlikte sosyal hayatımızı da devam ettirdiğimiz için ağız kokusunu etrafımızı rahatsız etmeyecek şekilde baskılamamız gerekmektedir” dedi.
Diş 212 Ortodonti Uzmanı Uz. Dr. Dt. Abidin Acar, Oruçluyken ağız kokusundan korunmanın yollarını açıkladı.
1) Bakteri plakları ve yiyecek artıklarını temizlemek için dişler, İftardan ve sahurdan sonra mutlaka fırçalanmalıdır ve diş ipi kullanılmalıdır.
2) Mutlaka dişler ile birlikte dilin de fırçalanması gerekmektedir. Yapılan araştırmalar, dişleri fırçalayarak ağız kokusunun %20’sinden dil fırçalayarak ise ağız kokusunun %80’inden kurtulunacağını söylemektedir.
3) Ramazan ayı yaz aylarına denk geldiği için özellikle soğuk gıdalar tüketilmektedir. Ancak bilinmeyen bir şey vardır ki o da soğuk su ağız kokusunu artırır. Soğuk gıdalardan uzak durarak , ılık gıdalar tüketilmeye çalışılmalıdır.
4)Sahurlarda özellikle kahvaltılık tüketildiği için sucuk, pastırma vb. baharatlı ve sarımsaklı gıdalardan uzak durulmalıdır.
5) Ramazan ayı boyunca yemek alışkanlığımıza bağlı olarak öğlen ve akşam saatlerinde mide öz suyu salgılanır. Bu da ağız kokusu yapar. Bu nedenle öğlen ve akşam saatlerinde iletişimde bulunulan kişilerle biraz daha uzak mesafeden konuşmak daha iyi olacaktır.
6) İftarda ve sahurda aromalı organik içecekler; yeşil çay, ada çayı vb. tüketilmelidir.
Adres : Yenidoğan Mah. Abdi İpekçi Cad. NO:55/A Bayrampaşa / İstanbul - Telefon : 444 5 212

Anahtar Kelimeler:
SiirtIstanbulAbidin Acar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.