Bu haber kez okundu.

Op. Dr. Güler, Evde Doğum Çok Tehlikeli
banner229
Özel Asema Hospital Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Güler, hipnozla doğumun alternatif yöntem gibi sunulmasının yanlış olduğunu belirterek, 'Hem anne hem de bebek için çok tehlikeli' dedi.
Özel Asema Hospital Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Güler, hipnozla doğumun alternatif yöntem gibi sunulmasının yanlış olduğunu belirterek, "Hipnoz, ağrısız doğum gibi algılanmamalı yani hipnozla ameliyat yapılmaz, cerrahi kesinin ağrısı giderilemez, böyle bir şey yok. Bunlar güncel tıp bilimine uygun değil" dedi.
"HEM ANNE HEM DE BEBEK İÇİN ÇOK TEHLİKELİ"
Özel Asema Hospital Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Güler yaptığı açıklamada, evde doğumun hem anne hem de bebek için çok tehlikeli olduğunu, kesinlikle yapılmaması gerektiğini söyledi.
Doğumun hastane ortamında yapılmasının en sağlıklı yöntem olduğunu vurgulayan Dr. Güler, "Sağlıklı doğum için kan desteği, yardımcı personel ve steril ortam lazım. Evde bu koşulları sağlamak kolay değil. Doğum sırasında hasta litrelerce kan kaybedip, şoka girebilir. Ölümüne kadar giden sonuca ulaşabilir. Bu tür vakalara ev koşullarında müdahale edebilmek, hastaneye yetiştirmek mümkün dahi olmaz" diye konuştu.
"EVDE DOĞUM ÖZENDİRİLMEMELİ"
Özel Asema Hospital Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Güler, anne ve bebek açısından hastane ortamında yapılmayan doğumun özendirilmemesi gerektiğine işaret etti.
"BEBEK VE ANNE ÖLÜMLERİ BİR ÜLKENİN GELİŞMİŞLİK SEVİYESİNİ GÖSTERİR"
"Bebek veya anne ölümleri bir ülkenin gelişmişlik seviyesini gösterir" diyen Özel Asema Hospital Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Evde doğum insanlara özendirilirse ve önlenebilir nedenlere bağlı ölümler olursa bu, hepimizi üzer.
Hipnoz, ağrısız doğum gibi algılanmamalı yani hipnozla ameliyat yapılmaz, cerrahi kesinin ağrısı giderilemez, böyle bir şey yok. Bunlar güncel tıp bilimine uygun değil. Bunu iddia edenler var ama ağrı kontrolünü anestezi uzmanları yapar. Bu nedenle hipnozla doğumun alternatif olarak sunulması doğru değil. Hastanın yanında refakatçinin olması, sağlık personelinin telkinde bulunması hastayı rahatlatır, ağrı hissini azaltır ve paniğini geçirir."
Özel Asema Hospital Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Güler, Türkiye'de anne ölümlerinin önlenmesi konusunda dünya standartlarının yakalandığını, ölümleri arttıracak yöntemlere yönelinmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.