Bu haber kez okundu.

Öğretmenlere Diyabet Farkındalık Eğitimi Verildi
banner229

Sağlık Müdürlüğü tarafından halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet hastalığı için farkındalık ve bilinç oluşturulması amacıyla öğretmen ve okul idarecilerine yönelik diyabet eğitimi verildi.

"Türkiye Diyabet Kontrol Program" ve "Türkiye obezite Kontrol Programı" kapsamında, çocuklarda diyabet bulguları ve diyabetli çocukların okulda bakımı konularında eğitim ve farkındalığın sağlanması, çocuklarda şişmanlığın önlenmesi ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması faaliyetleri yoluyla sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla diyabetli öğrencilerin bulunduğu okullardaki eğitim öğretim dönemi boyunca Halk Sağlığı Hizmetleri Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminde görevli Diyabet İl Eğitici Eğitmeni Ebe Ayşegül BİLİM tarafından 8935 öğrenciye ve seminer döneminde 281 öğretmen ve okul çalışanına "Sağlıklı Gelecek İçin Diyabetin Farkındayız" eğitimleri verildi.

Ayşegül BİLİM koordinasyonluğunda personellerimiz tarafından il merkezi ve ilçelerde diyabetli öğrencilerin bulunduğu okullardaki eğitim öğretim dönemi boyunca 15.542 öğrenciye ve 527 öğretmen ve okul çalışanına "Sağlıklı Gelecek İçin Diyabetin Farkındayız" eğitimleri verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.