Bu haber kez okundu.

Obezite,Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Eğitimleri Verildi
banner229

Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminde görev yapan Diyetisyen Nevzat Ertaş diyetisyen Fatma Gökce ve Diyetisyen Mehmet Emin Şirin tarafından Milli Eğitime bağlı Abdulhakim Ayten Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ebulvefa İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine Obezite,yaş gruplarına göre sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında eğitim verildi.

Abdulhakim Ayten Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ebulvefa İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine verilen eğitimde, öğrencilere, slayt gösterileri eşliğinde bilgiler aktaran Diyetisyenler, bazı uyarılarda bulunarak, "Sağlıklı beslenme için her öğünde 4 temel besin grubundan tüketmek gerektiğini belirttiler.

Çiğ sebze ve meyveleri bol su ile yıkamalıyız. Süt içme alışkanlığını kazanmalıyız. Öğün atlamamalıyız. Sabah kahvaltısı yapmalıyız. Öğün aralarında çikolata, cips gibi yiyecekler yememeliyiz. Açıkta satılan yiyecekleri satın almamalıyız. Düzenli fiziksel aktivite yaparsanız hastalıklara yakalanma riskiniz düşüktür.

Fiziksel aktivite sonrasında temizlik çok önemlidir. Fiziksel aktivite sırasında ellerimiz kirlenir. Bundan dolayı fiziksel aktivite sonrasında mutlaka ellerimizi yıkamalıyız. Uyku düzeniniz besinlerin vücudumuzda daha yararlı olabilmesi için önemlidir. En büyük nedeni ise büyüme hormonunun özellikle biz gece uykudayken salınmasıdır.

Tüm dünyada ölümcül hastalıkların başında kanser, kalp-damar hastalıkları ve obezitenin geldiğine dikkat çeken Diyetisyenler, kilo alma yaşının düştüğünü vurguladı. Beslenme şekli ve alışkanlıkları küçük yaşlarda kazanılması gereken bir davranış biçimi olarak düşünüldüğünde bu eğitimlerin önemi daha da artıyor.

Öğretmenlerimiz aracılığıyla doğru beslenmenin kurallarını ve fiziksel aktivitenin gerekliliğini çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza aktararak geleceğimizi tehdit eden obeziteyi yeneceğiz. Obeziteyle savaşta ebeveynlerimize de büyük iş düşüyor’’ dediler.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.