Bu haber kez okundu.

MİNİK 112 İLK UYGULAMA EĞİTİMİ VERİLDİ
banner229
Sağlık Hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik "112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi" konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla medya kampanyası İl Sağlık Müdürlüğünce başlatılan 112 Acil çağrı eğitimi okullarda verilmeye başlandı.
Siirt 112 tarafından '' Minik 112 Projesi '' kapsamında İlköğretim çağındaki öğrencilerin 112 Acil ve Ambulans sistemleri konusunda duyarlılıklarını, bilgi seviyelerini arttırmak, kaza, hastalık, yaralanma durumlarında 112 ‘ye nasıl ulaşacakları kavramının öğretilmesi ve 112 Acil Yardım Bilincinin oluşturulması amacı ile İlkokul öğrencilerine eğitim sunumu ve 112 tanıtımı gerçekleştirildi.
 Siirt 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi tarafından yapılan eğitimlerde istasyonda görevli Paramedik ve ATT eğitimciler görev aldı. 112 Acil çağrı eğitimi ilk olarak Siirt Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine Sağlık Müdürlüğü Eğitimcilerinden; ATT Fatih Sarıkaya, Kübra Aslan ve Merve Özer tarafından eğitimler verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde Siirt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında öğrencilere “Acil durumlarda nasıl hareket edilmelidir?, 112 ne zaman aranmalıdır?, Hangi bilgiler verilmelidir?, 112 acil hattı neden gereksiz yere meşgul edilmemelidir?, 112 acil hattı arandığında nasıl konuşulmalıdır?, Temel İlkyardım Uygulamaları” gibi konuların öğrencilere anlatıldığı sunumun ardından ambulans tanıtımı yapılarak öğrencilerin bilgileri verildi.
Öğrencilere slayt gösterimi eşliğinde verilen eğitimin ardından okul bahçesinde bekletilen ambulans ve ekipmanlar da tanıtıldı.
Konu ile ilgili bilgi veren Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan , “Minik 112 Projesi” ile 112 çağrı sisteminin daha doğru kullanılacağına ve gereksiz çağrıların azalacağına inandığını söyledi.
112 çalışanlarının zamanla yarıştıklarına dikkat çeken Aslan, “İlköğretim öğrencilerine verilecek mesajların hayat boyu yol göstereceğini ve bu yaşta alınan mesajların da mutlaka karşılık bulacağını düşünüyorum.” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.