Bu haber kez okundu.

Milletvekilimiz Aktay'dan, İlimizde Görev Yapan Uzman Doktorlara Müjde
banner229

Siirt’te görev yapan uzman hekimlerin sözleşmeli statüye geçmesi ile ilgili Milletvekili Prof Dr Yasin Aktay’ın girişimleri netice verdi.

Yapılan çalışma ile sözleşmesi olmayan 62 uzman hekime sözleşme hakkı tanındı.

Siirt’te atanan doktorların mecburi hizmetlerinden sonra ayrılmak istemelerine neden olan sözleşme hakkı, Milletvekili Aktay’ı harekete geçirdi. Aktay, Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimlerle uzman doktorların istediği sözleşme hakkı tanınmış oldu. Böylece Siirt il genelinde 58 olan sözleşmeli doktor sayısı 120’ye yükseldi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Siirt Milletvekili Prof Dr Yasin Aktay, "Siirt’te görev yapan uzman hekimlerin en büyük taleplerinin kendileriyle sözleşme yapılması ile alakalıydı. Sözleşmeli kadro bazı bölümlere verilirken bazı bölümlere hiç verilmedi. Aynı hastanede aynı şartlarda bir branşın tüm hekimleri bu kadrodan faydalanırken diğer branşın hekimlerinin hiçbiri bu kadroyu alamamıştır. Bu da çeşitli huzursuzluklara neden oluyordu.

Çalışma birlik ve beraberliğine büyük zarar veren bu uygulamanın iyileştirilmesi için Sağlık Bakanlığımız nezdinde bir takım girişimlerimiz oldu. Yaptığımız bu görüşmeler olumlu netice verdi ve talep edilen sözleşme hakkı doktorlarımıza tanındı. Daha önceki çalışmalarımızda 58 doktorumuza sözleşme hakkı sağlamıştık. Şimdi de 62 uzman hekimimizle daha sözleşme yapılacak. Bu çalışmayla sözleşmeli uzman hekim kadromuz 120’ye yükseldi.

Böylece uzman hekimlerimizin mali hakları korunarak Siirt’te daha fazla görev yapmalarını sağlamış bulunuyoruz. İlimiz ve sağlık çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.

Siirt’te sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

SAĞLIK-SEN Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz, Milletvekilimiz Yasin Aktay'a Teşekkür Etti

SAĞLIK-SEN Siirt Şube Başkanı Besim Evis yaptığı açıklamada Siirt Devlet Hastanesine 62 Sözleşmeli doktor kadrosu daha verildi.

Böylece doktorların uzun süre daha kalmalarını sağlayacak bir durumdur. Sendika olarak Bizim  de sık sık dile getirdiğimiz konu idi. Bu bağlamda Siirt Milletvekilimiz Sayın Yasin Aktay'ın  yakın takibi ve ilgisi sonucu gerçekleşti.

Sağlık iş kolundaki  SAĞLIK-SEN olarak tüm çalışanlarımız adına sayın vekilimiz Prof Dr. Yasin Aktay'a teşekkür ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.