Bu haber kez okundu.

MADDE BAĞIMLILIĞI EĞİTİMLERİ VERİLDİ
banner229
Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Siirt Müftülüğü iş birliği ile Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Programları biriminde görevli Psikolog Songül Yılmaz tarafından İl Müftülüğüne bağlı kız kuran kurslarındaki öğrencilere "Madde Bağımlılığı ve Zararları" konulu konferans verildi.
Öğrencilere Madde Bağımlılığı ve zararları anlatılarak Madde Bağımlılığı ile Mücadelenin önemi üzerinde duruldu. Öğrencilerin konu ile ilgili soruları cevaplandırılırken ilimizdeki mücadele kapsamında yapılan çalışmalar anlatıldı.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, Uyuşturucu madde kullanımı, önemli bir halk sağlığı sorunu olup, tüm boyutları ve risk etmenleri ile birlikte ortaya konması gereken tıbbi, hukuki, sosyal ve güvenlik boyutları olan bir konu olduğunu belirterek, İlimizde uyuşturucu madde bağımlılığı ile etkin bir mücadele gerçekleştirmek, kurumlar arası koordinasyonu sağlamak amacıyla, Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Programları, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şubesi tarafından 'İl Tütün Kontrol ve İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulları' düzenli olarak toplanmakta ve alınan kararların uygulamaya konulması sağlanmaktadır.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, Madde bağımlılığının yol açtığı fiziksel, ruhsal ve toplumsal sorunlar hakkında bilgilenme, madde ile mücadelenin ilk basamağıdır.
Ülkemizde uyuşturucu madde kullanan kişiler içerisinde en yüksek oran 15-24 yaş arasıdır. Yani uyuşturucu madde kullanan kişilerin büyük bir kısmını çocuklar ve gençler oluşturmaktadır. Madde bağımlılığının zararlarıyla ilgili doğru bilgilendirme yapılması, özellikle çocukların ve gençlerin madde kullanımı konusunda özendirilmeden bilgilendirilmesi amacıyla okulların yanı sıra kuran kurslarında eğitim gören öğrencilere eğitim verildiğini söyledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.