Bu haber kez okundu.

KYK Kız Yurdu Binasının Devlet Hastanesine Devredilmesi İsteniyor
banner229

Siirt Devlet Hastanesi yanında bulunan boşaltılan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait kız öğrenci yurdunun Siirt Devlet Hastanesine devredilmesi isteniyor.

450 yatak kapasiteli Siirt Devlet Hastanesinin merkez ve ilçelerden gelen vatandaşlarla beraber günlük ortalama 4000 vatandaşa ayaktan tedavi hizmeti veriyor.

 Aktif olarak hizmet veren hastanenin günümüz şartlarında bile bazı sıkıntı ve aksaklıklar olduğu düşünüldüğünde önümüzdeki 5 yıl sonrasında bu sıkıntıların (yetersiz otopark alanı, yeniz nitelikli birimlerin açılması örneğin nükleer tıp merkezi kurulması vb. gibi)  artacağı tahmin edilmekte olup alınacak önlemin ise KYK Kız yurdunun sağlık bakanlığına devredilmesi ile bu sıkıntının ortadan kaybolacağı düşünülmektedir. 

Vatandaşlar, Eski Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları hastanesinin kapatılması ve o binanın da başka bir kuruma devredilmesi KYK kız yurdunun hastanenin yanında olması avantajından bahsedilebileceğini belirttiler.

KYK Kız yurdunun ilimizde ileriki yıllarda kurulması düşünülen Tıp Fakültesi için eğitim araştırma hastanesi olarak değerlendirilebilir. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak kullanılabileceğini ifade ettiler.

Edindiğimiz bilgilere göre İl Sağlık Müdürlüğü KYK Kız yurdu arsasının Sağlık  Müdürlüğüne devredilmesi ve Devlet Hastanesi bünyesine kazandırlması ile ilgili girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman 7 yıl önce

yer güzel bina eski hastane için olmaz. ,merkezi havalandırma klima gerek...bina hastalar için uygun değil altyapı izalasyon..yani bu binaya yapılacak masraf israf....ama bina yıkılıp baştan hastane modeli ile yapılırsa güzel olur....

Avatar
h.yılmaz 7 yıl önce

Mükemmel bir karar.eski yurt binası yıkılsın yerine hastane binası yapılsın. hastanenin kadın-doğum bolümü oraya taşınsın.

Avatar
duyarlı vatandaş 7 yıl önce

Çok yerinde bir karar olacak . milletvekilimiz sayın Yasin AKTAY'I bu konuya EL ATMASINI BEKLİYORUZ.

Avatar
E. AY 7 yıl önce

Şehrimize güzel bir hizmet olur.sayın il başkanımız Özgür Beyin bu konuda öncülük etmesini bekliyoruz.Aksi takdirde burası atıl duruma düşer.ihtiyacı olmayan bir kuruma devredilir.

Avatar
mehmet 7 yıl önce

yer çok güzel, bina hastaneye uygun değil....siiirti yazı yaz, kışı kış yani yurt binası yıkılıp yerine kadın doğum ve çocuk hastanesi olmalı....ihaleye de adam gibi biri alsa süper olur....

Avatar
MEMET 7 yıl önce

Çok isabetli olur, eski kadın doğum hastanesi KYK devredilsin burası KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİ olarak yapılması çok büyük bir hizmet olur.

Avatar
EMRE 7 yıl önce

NERESİ GÜZEL YA BU GERÇEKLEŞİRSE ORADAKİ CALIŞANLARI İŞTEN CIKARACAKLAR BUNUN VEBALİNİ ALACAKSALAR YAPSINLAR

Avatar
SERSERİ 7 yıl önce

YAZIKLAR OLSUN BÖYLE KYK YÖNETİMİNE BÖYLE GİDERSE BU SÜREC ORADAKİ İNSANLARI İŞTEN CIKARACAKLAR 28 KİŞİNİN VEBALİNİ ALACAKLAR BUKADAR KİŞİ EV ALAN VAR BORÇU OLAN VAR YAZIKTIR ŞUAN BİLE KONUŞULMAYA BAŞLANMIŞ KORKUYOR MİLLET AKPARTİ HEP SESSİZ KALACAK BU GİDİŞLE BİRŞEY OLMACAK