Bu haber kez okundu.

Kronik Böbrek Hastalıkları Bilgilendirme Sunumu Yapıldı
banner229
Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda Nefroloji Uzmanı Dr. Ömer Celal ELÇİOĞLU tarafından kronik böbrek hastalıkları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir yaptığı açıklamada, Hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları, kanser gibi kronik hastalıklar günümüzde tüm toplumları etkileyen başlıca bulaşıcı olmayan hastalıkları oluşturmaktadır. Bulaşıcı olmayan hastalıklar tüm ülkelerde giderek artmaktadır. Ülkemiz yaşlanmakta olan nüfusu ve değişmekte olan yaşam şekli nedeniyle kronik hastalıklarla mücadeleye hazırlıklı olma konusunda bilgilendirme yapılacağını söyledi.
Kronik hastalıklarla mücadelede önemli yeri olan Aile Hekimlerine, Siirt Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Ömer Celal ELÇİOĞLU tarafından hipertansiyon,hipertansiflerde kan basıncının kontrol altına alınması, böbrek hastalıklarının tanı ,tedavi ve izlemi, böbrek hastalıkları açısından riskli olan grupların yönetimi,kalp ve damar hastalıkları ve risk değerlendirmesi konulu eğitim verildi.2 oturumda düzenlenen eğitim sonunda aile hekimlerinin soruları cevaplandırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.