Bu haber kez okundu.

Kısırlığın Teşhis ve Tedavisi
banner229
Siirt'te Özel Asema Hospital’da görev yapan Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mahmut Aksin, kısırlık tedavisinde eşlerin birlikte doktora gitmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Op. Dr. Aksin, yaptığı açıklamada, toplumda bilinenin aksine kısırlık nedenleri arasında kadın ile erkek arasında önemsenecek bir fark olmadığını ifade ederek, "Kısırlık vakalarının nedeni yüzde 30 ile 40 kadınlardan, yüzde 30'u da erkeklerden kaynaklanıyor. Geri kalan vakalarda hem erkek de hem de kadında sorun bulunuyor. Bu nedenle, kısırlıkta suçu kadınların üzerine atarak bir sonuca ulaşılamıyor.
Doktora gitmekten çekindiği için birden çok evlilik yaptığı halde, doğal olarak kendisinin tedaviye ihtiyaç duyması nedeniyle çocuk sahibi olamayan birçok erkek vardır. Bu durumda boşuna bir çaba harcanıyor. Bize gelen vakalarda öncelikle erkekte bir sorun olup olmadığını araştırıyoruz. Sorun bayanda ise ona göre tedaviye başlıyoruz" diye konuştu.
Özel Asema Hospital Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mahmut Aksin, kadında sorun görülmesi halinde vakanın durumuna göre öncelikle ilaç tedavisi yapıldığını, bunun cevap vermemesi halindeyse enjeksiyon ve aşılama yöntemlerine gidildiğini belirterek, "Kısırlıkta en son çare olan tüp bebek yöntemi hariç diğer bütün yöntemler, Özel Asema Hospital’da başarıyla uygulandığını" söyledi.
Op. Dr. Aksin, toplumumuzda kısır çiftlerin oranının yüzde 15 civarında olduğunu kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.