Bu haber kez okundu.

KANSERE KARŞI KOCA CİĞER SİİRT'TE
banner229
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı ve Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınları Dayanışma Derneğinin ortaklaşa hazırladığı “Koca Ciğer” projesi kapsamında Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından Akciğer Kanseri ve Hastalıkları hakkında farkındalığı artırmak amacıyla İlimizde Andera Park Alışveriş Merkezinde stand kurularak Koca Ciğer Maketi sergilendi.
Halka broşür dağıtılarak akciğer hastalıkları hakkında bilgi verilerek, Sigara kullanan kişilerin sigarayı bırakmaları için KETEM’e yönlendirildi.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir yaptığı açıklamada, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından akciğer kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan "Koca Ciğer Projesi"nin Siirt'te uygulanmaya başlandığını belirtti. Özdemir, "Andera Alışveriş Merkezinde sergilenen hastalanmış akciğer maketi ile gençlerimiz, çocuklarımız, halkımız akciğer kanserini görerek öğrendiler. Akciğer kanseri hakkında vatandaşlarımıza bilgilendirme broşürü ile bilgilendirmeler yaptık" dedi.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, akciğer kanserinin dünya genelinde en çok ölüme neden olan kanser türü olarak kabul edildiğini vurguladı. Özdemir, "Dünya Sağlık Örgütüne göre akciğer kanseri tüm dünyada kanser türleri arasında, erkeklerde en sık ölüme neden olan birinci, kadınlarda ise ikinci kanser türüdür. Dünyada her yıl ortalama 1 milyon 300 bin kişinin ölümüne neden olmaktadır. Akciğer kanserinin en önemli nedeni uzun süreli olarak sigara içimi ve tütün dumanına maruz kalmaktır Sigara, puro, pipo (tütün) içimi akciğer kanserinin bugün ispatlanmış olan en önemli risk faktörüdür. Sigaranın bırakılması halinde akciğer kanserine yakalanma riskinin azaldığı bilinmektedir" diye konuştu.
Sigara ve dumanına maruz kalmanın akciğer kanserinin en önemli nedeni olduğunun altını çizen Dr. Özdemir, akciğer kanseri eli mücadelede en doğru, en temel yaklaşımın ise sigara kullanmamak ya da bırakmak olduğunu vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.