Bu haber kez okundu.

Kamu Hastaneleri Birliği genel Sekreteri Fikret Can'ın Ebeler Günü Mesajı
banner229

Sağlıklı bir toplum sağlıklı bireylerle oluşur. Tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebelik de sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında çok önemli bir yere sahiptir. Ebe, aileden biridir. Köyde, kasabada ve kentte olmak üzere vatanımızın her bir köşesinde, kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanları olan ebeler, doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olurlar, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasını sağlarlar.

Anne ve çocuk sağlığı hizmetleri ile koruyucu sağlık hizmetlerini yürüterek, her koşulda büyük bir sabır, özveri ve sevgi ile mesleğini icra eden ebelerimizin şüphesiz sağlıklı toplumların meydana gelmesinde büyük katkıları olmuştur. Bu çabalar sonucunda ülkemizde özellikle son yıllarda anne ve bebek ölüm oranlarında düşüş gözlenmiştir. Bilgi ve beceri yönünden, tıp alanındaki gelişmeleri takip eden ebelerimiz, sağlık hizmetlerinin sunumunda ve kalitesinin yükseltilmesinde önemli görevler üstlenmektedirler.

2017 Nisan ayı itibari ile Siirt İli Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı sağlık tesislerinde toplam 50 “Ebe” bulunmaktadır. Birliğimize bağlı sağlık tesislerimizde, ebelerimiz tarafından 2016 yılında 4 bin 158 bebek dünyaya getirilmiştir. 2017 yılı ilk 3 aylık dönemde ise toplam bin 75 bebek dünyaya getirilmiştir.

Zaman kavramı gözetmeksizin tüm zorluklara rağmen özveri ile bu çok kutsal görevi yerine getiren tüm ebelerimizin “21-28 Nisan Ebeler Haftası’nı en içten duygularımla kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.