Bu haber kez okundu.

Kalp Krizi Geçiren İtalyan Vatandaşa Siirt'te Anjiyo Yapıldı
banner229

Siirt Devlet Hastanesi Anjiyografi Ünitesi kurulmadan önce Koroner hastalığı bulunan Kardiyoloji hastalarının çevre illere acil olarak sevk edildiği bir dönemi geride bırakıp ilimizde yapılan sağlık yatırımları neticesinde Siirt Devlet Hastanesinde hizmete giren Anjiyografi ünitesi ile Koroner hastalığı bulunan hastalara Siirt Devlet Hastanesinde müdahale edilebiliyor.

Yakın zamanda faaliyete giren anjiyografi ünitesinde balon ve stentleme işlemleri başarı ile devam ediyor.    

Çetin barajı inşaatında kontrolör olarak çalışan 52 yaşındaki İtalyan vatandaş Rosalbino Pignitore isimli hasta, iki gün önce sol kolda uyuşma ve göğüs ağrısı şikâyetleri ile kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde uzm. Dr. Çağdaş Kaynak tarafından kalp krizi teşhisi konuldu. 
Uzm.Dr. Çağdaş Kaynak ve Uzm. Dr. Metin Çölgeçen tarafından acil olarak anjiografi ünitesine alınan ve aynı zamanda İtalyan vatandaşı olan hastanın tıkalı damarına ilaç kaplı stent uygulanarak başarılı bir şekilde müdahale edildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağdaş Kaynak kalp krizinde erken müdahalenin önemli olduğuna dikkat çekerek, koroner anjiografi ünitesinin hizmete girmesi ile birlikte kalp krizi geçiren hastalara daha iyi bir şekilde müdahale etme olanaklarının olduğunu söyledi. 
Uzman Doktor Çağdaş Kaynak, Anjiyografi ünitesinin hasta alımına başladığı ilk 1 hafta içinde kendilerine başvuran 6 kalp krizi hastasına acil olarak başarılı bir şekilde balon ve stentleme işlemlerini uyguladıklarını belirtti. 
Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi Kardiyoloji Uzman Dr. Muzaffer Aslan, son dönemde yapılan sağlık alanındaki iyileşmelerle Siirt Devlet Hastanesi'ne kazandırılan ileri teknoloji tıbbi ekipmanlar sayesinde her türlü cerrahi operasyonların hastanemizde yapıldığını ve hastalarımızın çevre illere sevklerini azaltmaya çalışıyoruz dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haktan 9 yıl önce

alın size bir hizmet daha, allah devletimize zeval vermesin.