Bu haber kez okundu.

İLK 1000 GÜN ANNE SÜTÜ VE BEBEK BESLENMESİ KONFERANSI VERİLDİ
banner229
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı , Barden Otel Toplantı Salonunda “Anne Sütü, Bebek ve Çocuk Beslenme” konulu konferans verdi.
İl Sağlık Müdürü Dr.Serkan Aslan ve KHB Genel Sekreteri Uzm.Dr. Fikret Can’ın katıldığı Programın açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Müdür vekili Uzm.Dr.Sema BİLGE; her fırsatta anne ve anne adaylarımıza ilk 6 ay sadece anne sütünü ve bununla birlikte 6. aydan itibaren 2 yaşına kadar da tamamlayıcı besinlerle birlikte emzirmeye devam edilmesini tavsiye ettiklerini söyledi.
Prof. Dr. Yağcı: “Bu 1000 günlük dönemde bebeğin büyüme ve gelişme hızı oldukça yüksektir. Bu dönemde hem bebeğin ve hem annenin sağlığı için doğru beslenme çok önemli. Bebek, mutlaka ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeli. Hiçbir besin anne sütü kadar değerli olamaz, öncelikle bunu anne ve anne adaylarımıza anlatmamız gerekiyor. İlk altı aydan sonra ek besinlere geçilmeliyiz” dedi. Normal doğumun anne ve bebek sağlığı için çok daha iyi olacağını söyleyen Prof. Dr. Yağcı: “Normal doğum sayesinde bebek sağlığı için gerekli olan Floraları (dost bakterileri) elde edebiliyor. Mümkün oldukça anne adaylarımıza normal doğumu tavsiye etmemiz gerekiyor” dedi.
Ayrıca sezaryenle yapılan doğumun anne ve bebek sağlığı açısından bebeğin fiziki ve ruhsal gelişimi uygun almadığını vurguladı. Konferansın sonunda dinleyicilerin sorularına da yanıt veren Prof. Dr. Yağcı, çocuğun sevgisiz bırakılmaması gerektiğini, emzirmenin anne ve bebek psikolojisine olumlu katkılarda bulunacağını, doğal ürünlerin tercih edilmesinin bebeğin sağlığı açısından çok daha önemli olacağını söyledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.