Bu haber kez okundu.

Piyasa Değeri 25 Bin TL Olan, Kaçak Cep Telefonu Ele Geçirildi
banner229

Siirt İl Jandarma Komutanlığına bağlı KOM Şube Müdürlüğü ve Baykan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince (2) iş yerinde yapılan arama sonucu E.G ve R.E isimli şahısların cep telefonu bayiliği yaptıkları kendilerine ait iş yerlerinde düşük fiyata kaçak telefon satan  şahıslara ait iş yerlerinde yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık (25.000) TL olan değişik markalarda toplam (22) adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, Baykan İlçe Merkezinde 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet (Cep Telefonu Kaçakçılığı ve İMEİ Klonlama) suçunu işlediği değerlendirilen şahısların yakalanması maksadıyla 08 Mart 2018 günü saat 14:00 sıralarında Siirt İl Jandarma Komutanlığına bağlı KOM Şube Müdürlüğü ve Baykan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince (2) iş yerinde yapılan arama sonucu E.G ve R.E isimli şahısların cep telefonu bayiliği yaptıkları kendilerine ait iş yerlerinde düşük fiyata kaçak telefon sattıkları, bu telefonlara bir cihaz yardımıyla klonlama yaptıkları ve piyasaya sürmek suretiyle haksız kazanç sağladıkları tespit edilmiştir.

Söz konusu şahıslara ait iş yerlerinde yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık (25.000) TL olan değişik markalarda toplam (22) adet kaçak cep telefonu ele geçirilmiş ve şahıslar gözaltına alınmıştır.

Söz konusu olay ile ilgili olarak Baykan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş ve alınan talimatlar doğrultusunda gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı her türlü kaçakçılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.