Bu haber kez okundu.

HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNDEN EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERİ
banner229
Ülkemizde, “Bebek Ölümlerini azaltmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından bu yana temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir.
Programın amacı güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirmek, doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini emzirmeleri konusunda yardımcı olmaktır.
Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bu program kapsamında yürüttüğü çalışmalardan dolayı ilimiz 2014 yılında “Bebek Dostu İl” ünvanını almaya hak kazanmıştı.
Emzirme Haftası olarak kutlanmakta olan 1-7 Ekim tarihleri arasında tüm sağlık kuruluşlarında anne sütü ve emzirme ile ilgili çalışmalar ve halk eğitimleri yoğun olarak devam ediyor.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir,Halk Sağlığı Müdürlüğü Üreme Sağlığı Eğitim Birimi olarak Siirt Devlet Hastanesi “Gebe Bilgilendirme Sınıfını” ziyaret ederek Anne Sütünün Önemi konulu bilgilendirme eğitimi ve ilimiz Aile Sağlığı Merkezlerinde yerinde eğitimler yapılmıştır.
Amacımız; geleceğimiz olan çocuklarımızın, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.