Bu haber kez okundu.

 Dr. Tuncer, Kireçlenme En Çok Kadınları Etkiliyor
banner229
Siirt ASEMA HOSPİTAL Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Türkan Tuncer, obezite ve zayıf kasların kireçlenmeyi tetiklediğini söyledi. Dr. Tuncer, Romatizmal hastalıklar arasında en çok rastlanan kireçlenmenin, kadınlarda daha sık görüldüğünü söyledi.
Eklem yapısının deforme olması sonucu oluşan kireçlenmenin, hastaların eklem hareketlerinde kısıtlanma yaşamasına sebep olduğunu belirten Siirt ASEMA HOSPİTAL Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Türkan Tuncer , hastalığın kıkırdak dokusunda yıkım yapım arasındaki denge bozulduğu için asitite artışı gerçekleşmesiyle oluştuğunu kaydetti. Kireçlenmenin, kalça ve diz protezi uygulamalarının en sık sebebini oluşturduğunu vurguladı.
OBEZİTE VE ZAYIF KASLAR KİREÇLENMEYİ TETİKLİYOR
Obezite, eklem yaralanmaları, kas dokusunda zayıflık, yaş, cinsiyet, genetik yatkınlık, asidite olarak bilinen bedenin toksin yükü, barsak florası bozuklukları gibi faktörlerin kireçlenme sürecini hızlandırdığını söyleyen Siirt ASEMA HOSPİTAL Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Türkan Tuncer , "Kireçlenme özellikle ağrı ve eklem tutukluğu belirtileriyle kendini gösteriyor. Tedavi ise muayene bulguları ve risk faktörlerine göre belirleniyor. Bu sebeple tedavinin hastaya özel olması gerekiyor. Tedavide kişinin yaşam kalitesini artırmak için ağrıyı ortadan kaldırmak, mobiliteyi arttırmak, oluşabilecek sakatlıkların önüne geçebilmek amaçlanıyor." dedi. FARKLI TEDAVİ YÖNTEMLERİYLE İLERLEME ENGELLENEBİLİYOR
Hafif orta derece semptomları olan hastalarda fizik tedavi uygulamaları, kas güçlendirici egzersizler veya ortezleme uygulanabildiğini söyleyen Siirt ASEMA HOSPİTAL Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Türkan Tuncer , tedavi yöntemleri ile ilgili şu bilgileri verdi: "Nöral terapi, akupunktur, ozon tedavisi, manuel terapi gibi tamamlayıcı tıp uygulamaları da yapılabiliyor.
Eklem içi enjeksiyonlar klinik tabloya göre uygulamaya eklenebiliyor. Kıkırdak hasarının vücuttaki asidite ile ilişkisi nedeniyle barsak florasının probiyotiklerle desteklenmesi ise önem taşıyor. Sonuç olarak, oluşmuş kıkırdak hasarını geri döndürmek pek mümkün olmasa da gerekli müdahalelerle hastalığın ilerlemesi ve kalıcı hasarlar bırakması önlenebiliyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.