Bu haber kez okundu.

Dr. Özdemir, “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır”
banner229
Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, kanserde erken tanının hayat kurtardığına dikkat çekti.
Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, “4 Şubat Dünya Kanser Günü” nedeniyle açıklamalarda bulundu. Kanserde erken tanının hayat kurtardığına dikkat çekti. 4 Şubat ‘Dünya Kanser Günü’ dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, kanserden korunmanın kanserin tedavisinden daha önemli bir husus olduğunu söyleyen Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, Kanserde erken tanını önemli olduğunu belirterek, “Birçok kanser türünün erken teşhis ile tedavi edilebilir özelliği olduğu unutulmamalıdır.
Modern tıptaki bütün gelişmelere rağmen dünyada ve Türkiye’de kanserin halen ilk sıralarda yer almaktadır.” dedi. Kanserde erken tanının önemli olduğunu söyleyen Dr. Özdemir, “Kanserden korunma kanserin tedavisinden daha önemli bir husustur.
Kişilerin öncelikli olarak kansere yakalanmamak için mutlaka bazı yaşam alışkanlıklarını değiştirmeleri ve kanserin erken teşhisine olanak sağlayacak şekilde düzenli sağlık kontrollerini yaptırmaları gerekmektedir.” dedi.
Doğal gıdalarla beslenmek kanser sıklığını azaltabilir
Korunmada başta sigara ve alkol olmak üzere, kanser yapıcı çevresel etkenlerden uzak durulmasının önemli olduğunu vurgulayan Dr. Özdemir, “Bunun dışında düzenli spor yapmak, aşırı güneşten ışığından sakınmak, özellikle meyve ve sebze ağırlıklı uygun bir diyet uygulamak ve doğal gıdalarla beslenmek kanser sıklığını azaltabilir.
Dolayısıyla sağlıklı yaşam davranışları ile kanserden korunmak mümkün olabilmekte ve tarama programları sayesinde erken teşhis konularak yaşam süreleri uzatılabilmektedir. Türkiye'de özellikle meme, rahim ağzı (serviks) ve bağırsak kanserinin erken tanısı konusunda ulusal tarama programları mevcuttur.” şeklinde konuştu.
KETEM ile aile hekimliklerinde ücretsiz tarama
Kanser hastası olabilme ihtimalinin her zaman var olduğunu belirten Dr. Özdemir, kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını bir kez daha hatırlatarak, Siirt’te Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile aile hekimliklerinde ücretsiz taramaların yapıldığını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.