Bu haber kez okundu.

DR. BARAN, TÜRKÇE BİLMEYEN VATANDAŞLARIN İLGİ ODAĞI OLDU
banner229
Siirt Devlet Hastanesi İç Hastalık Uzmanı Dr. Şengül Baran, çevre köylerle ilçelerden gelen ve Türkçe bilmeyen vatandaşın ilgi odağı oldu.
Hastaların takdir ettiği ve yoğun ilgi gösterdiği Baran, hastalara gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Siirtlilerin gönlünde taht kurdu. Birçok hastanın Dr.Baran’ı tercih ettiği ve özellikle ilçelerden gelen vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştığı belirtildi.
Baran ise yaptığı açıklamada, çevre köylerden ve ilçelerden gelen Türkçe bilmeyen vatandaşların rahatsızlıklarını Kürtçe izah etmeye çalıştığını söyledi.
Dr. Baran, zaman zaman farklı branşlara giden hastalara da tercümanlık yaptığını kaydetti. İç hastalık ile ilgili görüş ve düşüncelerini dile getiren hastalar, tedavi görmek için geldikleri Siirt Devlet Hastanesi’nde sıcak bir ortamda karşılandıklarını, hastalara ve özellikle yaşlı hastalara yakın ilgi gösterdiği için Dr. Şengül Baran’ı tercih ettiklerini ifade ederek, bunun diğer sağlık çalışanlarına da örnek teşkil etmesini diledi.
Vatandaşlar, kendilerini büyük bir sıkıntıdan kurtaran hastane yönetimine ve doktorlarına teşekkür etti. Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Aslan ise, köylerden gelen ve Türkçe konuşamayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek, onları daha iyi anlamak için Kürtçe bilen doktorlarla hizmet verdiklerini kaydetti.
Aslan, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünü de unutmadığımız gibi bundan sonra da Siirt halkı için elimizden gelenin daha fazlasını yapma gayreti içinde olacağız” dedi.
Bu arada, Siirt Devlet Hastanesi’nde Kürtçe bilen doktorlara gelen hasta sayısında artış yaşandığı da gözlemlerimiz arasında.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.