Bu haber kez okundu.

Dr. Aslan, Siirt Devlet Hastanesinin 2015 Yılını Değerlendirdi
banner229
Siirt Devlet Hastanesi başhekimi Dr. Muzaffer Aslan, makam odasında gazetecilere 2015 yılın değerlendirme toplantısı düzleyerek 2016 yılındaki hedeflerini açıkladı.
2015 yılı için Siirt’te sağlık alanında en parlak yıl olduğunu ifade eden Dr. aslan öncelikle Siirt devlet hastanesinin yeni binasının açılışında katkısı ve emeği olan herkese teşekkür etti.
2014 yılına kıyasla 2015'te yapılan faaliyetler ve yeni-özellikli birimler sayesinde il dışına olan sevkler %40-50 ye varan oranlarda düşmüş ayrıca SDH'ne başvuran hasta sayısında ciddi bir artış bulunmaktadır.
2015 'te hastanemize ayaktan gelen hasta sayısı 745575 kişi, acilden başvuran hasta sayısı ise 155038 kişi olmuştur. Toplamda bakılacak olursa 900.613 kişi yani toplam Siirt nüfusunun 3 katı kişi hastanemize başvurmuştur.
Devlet hastanesi yönetimi olarak bölge halkının bu teveccühünü görmezlikten gelmeyip tüm ekip arkadaşlarım ve fedakar sağlık çalışanlarıyla birlikte sosyal sorumluluk çerçevesinde ve bilimin ışığında, bölge halkının da ihtiyacı gözetilerek sağlık alanında devrim niteliğinde adımlar yaptık.
SDH'nde ilk etapta genel yoğun bakım yatak sayısı 19, yeni doğan yb yatak sayısı 22 olarak arttırıldı. 5 yataklı çocuk yb açıldı. 4 yataklı koroner yb açıldı. Hastanemizin en yoğun birimi olan acil serviste ise Triaj odası açıldı bu sayede yoğunluk içinde gerçekten durumu acili yet arz eden hastaların bekletilmesi ve mağduriyeti önlenmiş olmaktadır.
Ayrıca acil serviste acil obstetrik birimi açılarak acile başvuran gebe hastaların tedavi ve takipleri düzenlenmektedir. Siirt'te herkesin yıllardır istediği Anjiyo ünitesi hastanemize kuruldu bu sayede de il dışına en çok sevki yapılan kalp hastalarının sevk edilmesine gerek kalmadı tedavileri burada yapılmaya başlandı. 3 aydır açılan Anjiyo ünitesinde toplamda 180 hastaya Anjiyo yapıldı ve bunların 75 tanesinde damar tıkanıklığı saptandı ve stent takılarak damarları başarılı olarak açıldı. Açılışı yapılan yanık ünitesi , Fizik Tedavi Rehabilitasyon ünitesi , Kemoterapi ünitesi , Palyatif (yaşlı bakım servisi) sevisi gibi nitelikli-j8u6rözellikli birimler sayesinde hastalarımıza daha kaliteli ve konforlu hizmet verilmeye başlandı. Aslan, 2016 da ki hedefleri arasında palyatif servisindeki yatak sayılarını artırmak olduğunu söyledi. Siirt devlet hastanesinde açılan yeni birimler tabi bölge halkının ihtiyacı gözetilerek geliştirilmiş ve yoğun talep tercih edilmesi nedeni ile kendileri nezdinde çok değerli olan bölge halkının kendilerini güvenle Siirt devlet hastanesi sağlık personeline, uzman hekimlerine emanet ettiğini vurgulayan Başhekim Aslan, şunları kaydetti; “Streslerini atacak faaliyetler düzenledik, özellikle hemşireler gecesinde yemekli, müzikli bir gece düzenledik.
14 Mart tıp bayramında tüm sağlık camiasının katılımı ile Sayın Valimizin katılımı ile yılın sağlık çalışanlarına ödül verilerek sağlık gecesi düzenlendi. İlk olarak 2015 yılında başlatılan ve bundan sonrada geleneksel hale getirilmesi düşünülen futbol turnuvası başlatıldı sağlık personelleri arasında.
Yerel kanallarda olmak üzere haftalık sağlık programları düzenlendi. Devlet hastanesi konferans salonunda hastaların bilgilendirilmesi amacı ile seminerler, eğitimler düzenlendi. Diyabet haftasında Liseler arası bilgi yarışması düzenlenerek toplumda diyabet için farkındalık oluşturuldu ve Sayın Valimizin katılımı ile birinci olan Sosyal Bilimler Lisesine bisiklet hediye edildi. İşaret dili kursu düzenlendi, toplamda 65 kişi katılarak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı işaret dili sertifikası aldı. Önemli gün ve haftalara yönelik etkinlikler düzenlendi.
Diyabet hastalarının toplanması ile konferans salonunda diyabet için eğitim seminerleri verildi.” 2016 yılındaki hedef ve projelerini anlatan Aslan şunları söyledi; “Bundan sonraki planlarımızda da yine 2016’da yeni devlet hastanemizin bahçesinde ağaçlandırma hedefimiz mevcuttur ve amacı hasta memnuniyeti olan özellikle doğum yapmış gebe olan hastaların taburculukları sırasında çocuklarına giyim kıyafet hediye edilmesi planda ve yine amacı hasta memnuniyeti olan doğum yapmış annelere doğumdan sonra loğusa şerbetinin içirilmesi ve dağıtılması planlanmakta. Hastanemizde özellikle en çok kullanılan birimlerin örneğin; ultrason, röntgen gibi birimlerin daha kolay buluna bilmesi için yerlerde renkli yön bulma çizimlerin yapılması planlanmakta ve özellikle bazı servislere yönelik çocuk servisi ve palyatif servisine yönelik faaliyetlerimiz de mevcut örneğin; palyatif servisine dinlenme salonu, 3 boyutlu duvar resimleri veya servis merkezinde botanik bir bahçe oluşturulması planlanmakta, ayrıca çocuk servisinin duvarlarına da yine masal kahramanlarının resimlerinin yapılması planlanmakta.
Tabi biz hastane çalışanları ve yönetimi olarak esas amacımız, esas hedefimiz hasatların memnuniyeti buraya başvuran hastalarının memnun kalarak ayrılması buda ancak onlara kendi akrabalarımız, arkadaşlarımız, dostumuz gözü ile bakılarak olabilmekte. İnsan hayatı ile ilgilendiğimiz bir kurum. Hastane çalışanları olarak asil görevimiz hasta memnuniyeti tabi ki bununda mevcut problemlerin, gelişen problemlerin çözülmesi noktasında gayret içinde olmamız gerekir. Tabi bizim işimiz sağlık, sağlıkta da insan hayatı söz konusu diğer kurumlarda olduğu gibi.
Siirt devlet hastanesi olarak her geçen gün hizmet kalitesini artırmakta hizmet çerçevesini büyütmekteyiz, biz bu hizmet kalitesini artırırken çalışanlarımızın da eğitimleri ile donanımları ile daha kaliteli hizmet vermeye devam etmekteyiz, gayret içinde olmaktayız.
Hastane çalışanları olarak asil görevimiz tabi ki hasta memnuniyeti başta gelmekte bunu da başarmanın yegâne yolu buraya başvuran hastaların kendi akrabası, arkadaşı, dostu olarak görmesi ve bunları kendi hastanemde tedavi etmekteyim düşüncesi ile olmak durumunda insanın olduğu yerde mutlaka hatalarda olmaktadır. Tabi bizim işimiz sağlık, insan hayatı söz konusu büyük hatalar kabul edilmemekte.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Huseyin Karakurt 8 yıl önce

sayin bashekimimiz uzm.dr.muzaffer aslan ve ekibi memleketimiz için fedakarca çalışmaktadır. muzaffer bey ile bir dönem çalışma fırsatı bulduğum için kendimi ayrıca şanslı hissediyorum. basarilarinin devamını dilerim

Avatar
Huseyin Karakurt 8 yıl önce

sayin bashekimimiz uzm.dr.muzaffer aslan ve ekibi memleketimiz için fedakarca çalışmaktadır. muzaffer bey ile bir dönem çalışma fırsatı bulduğum için kendimi ayrıca şanslı hissediyorum. basarilarinin devamını dilerim