Bu haber kez okundu.

Dr. Ahmet Barışçıl, Hamilelik Döneminde Mutlaka Yaptırılması Gereken Test ve Kontroller Hakkında Bilgi Verdi
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Barışçıl, hamilelik döneminde mutlaka yaptırılması gereken test ve kontroller hakkında bilgi verdi.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Barışçıl, hangi testin gebeliğin hangi döneminde ve nasıl yapılacağı konusunda uyarılarda bulundu.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Barışçıl, gebelikte uygulanan rutin incelemeler hakkında bilgi verdi.

Opr. Dr. Ahmet Barışçıl, "Jinekolojik (pelvik) muayene ile genel olarak ilk antenatal muayene esnasında pelvik muayene yapılır ve gebeliği olumsuz yönde etkileyebilecek muhtemel genital kitle, enfeksiyon, doğumsal genital anomaliler, kanser ve kanser öncesi lezyonlar ortaya çıkarılır" dedi.

İlk antenatal muayenede sindirim sistemi, kalp ve dolaşım sistemi, solunum sistemi, lokomotor sistem (kas ve eklemler) ve sinir sistemi ve ruhsal durum hakkında şikayet sorgulaması ve genel muayene ile kadın doğum uzmanı tarafından yapılan sistem muayenelerinin önemli olduğunu söyleyen Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Barışçıl, "Tansiyon ölçümü, kilo ölçümü, karnın büyümesinin değerlendirilmesi, bebeğin karın içindeki haritasının çıkarılması, gebelik testleri, kan gruplarının belirlenmesi, tam kan sayımı (hemogram), tam idrar tahlili (TİT), idrar kültürü, enfeksiyon tarama testleri, ultrason (vajinal, abdominal) testleri her hamilenin yapması gerekir" diye konuştu.

Gebeliğin 16-18'inci haftaları arasında üçlü testin yapılması gerektiğini kaydeden Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Barışçıl, "Hamilelikte ikili test- ense kalınlığı ölçümü, Beta HCG ve PAPP-A, PPG (Postprandial Glikoz) ve OGTT (Oral Glikoz Tolerans Testi), TSH (tiroid hormonu) ölçümü, doppler ultrasonografi çok önemli" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.