Bu haber kez okundu.

Diz Kemiğinden El Bileğine Nakil Yapıldı
banner229

Siirt Devlet Hastanesine el bileği ağrısı ile polikliniğe başvuran 21 yaşındaki Özgür Razman'a diz kemiğinden el bileğine kemik nakli yapıldı.
El bileği ağrısı ve el bileği hareketlerinde azalma şikayetiyle Devlet hastanesine başvuran Özgür Razman'a (21), Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Burak Sercan Erçin ve Hakan Aycan tarafından yapılan ameliyatla hastanın diz kemiğinden el bileğine kemik nakledildi.
Operasyonun Siirt'te ilk defa yapıldığını belirten Erçin, bu ameliyatın bir nevi organ nakli olduğunu belirtti.
Hastanın el bileği ağrısı ve el bileği hareketlerinde azalma ile polikliniğe başvurduğunu kaydeden Erçin, şöyle konuştu: "Daha önceki yaralanmasına bağlı skafoid denilen el bileği kemiğinde kaynamamış kemikte çürüme mevcuttu. Bu durum 5 yıl içinde muhtemelen el bileğinin donmasına gidecekti. Hastaya bunun büyük bir ameliyatla da olsa çözülebileceğini ve dizinden el bileğine mikrocerrahi yöntemlerle kemik nakli yapılması gerektiğini söyledik. Hakan Aycan hocamız ile 5 saatlik bir ameliyatla nakil işlemini gerçekleştirdik. İnşallah bir, iki ay içinde el bileği eski fonksiyonuna kavuşacak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.